Kuhinje - neprolazna klasika ili moderni trendovi

Sponzorirani članak | 14.2.2022. u 08:24h | Objavljeno u Sponzorirano

I ove su jeseni, proizvođači kuhinjskog namještaja, električnih uređaja i pribora, na sajmovima predstavili svoje kuhinjske trendove za narednu godinu. Za vas ćemo otkriti neke inovacije koje kuhinje čine praktičnijim i vode nas dalje, prema pametnoj kuhinji.

Kuhinjski trendovi za narednu godinu - što dolazi, što ostaje, što ide?

Općenito, trendovi koji su već uočeni posljednjih godina sve su veći, kao što je fokus na tamne, mat kuhinje, otvaranje kuhinje prema dnevnom boravku i želja za većom održivošću.

Pogledajmo što će se dogoditi s kuhinjskim namještajem u dolazećem periodu:

  • Boje - ljubitelji tamnih kuhinja mogu se radovati, jer je to svjetski trend u narednoj godini. Izleti sa svijetlim bojama su, svakako, dopušteni. Najupečatljivije će biti nijanse zelene. To uključuje mineralno zelenu, eukaliptus zelenu, te crno-zelenu. U kombinaciji sa najnovijim drvenim dekorima, osiguravaju prirodan i udoban izgled. Pored stroge crne i sive, kuhinju osvajaju i tople nijanse poput okera, a očekuje se i povratak pastelnih nijansi. Prisutne su i zemljane boje, curry i smeđi tonovi, koje znatno povećavaju ugodan osjećaj u kuhinji i dnevnom boravku.

  • Fleksibilno planiranje kuhinje - svi proizvođači nude individualno prilagodljiv namještaj čiji se elementi mogu slobodno kombinirati jedni s drugima, te postaju sve raznolikiji po dimenzijama, dizajnu i izboru materijala. Od sada se izvanredne kuhinjske ideje, prema vašim potrebama i željama, mogu realizovati s kreativnim, višenamjenskim mrežnim sustavom - gotovo bez ograničenja.

  • U središtu obiteljskog života - kuhinja zadržava svoju poziciju u vašem domu. Mnogi ljudi još uvijek provode više vremena kod kuće nego prije pandemije, bilo u kućnom uredu ili jednostavno uživajući u ugodnom druženju s obitelji. Sve češće se ponovno pozivaju prijatelji, zajedno se kuha i provodi vrijeme u razgovoru. Stoga proizvođači kuhinjskog namještaja proširuju svoj asortiman i kuhinja se sve više otvara i spaja s dnevnim boravkom. Tema rada od kuće ostaje aktualna, tako da je čak moguća integracija radnog mjesta u kuhinju.

  • Električni uređaji za kuhinju - kuhinjski uređaji bit će pametniji, ekonomičniji i tamniji. Održivost je veliki problem i izazov, bilo zbog manje potrošnje energije i vode, ili učinkovitijeg hlađenja. Sve je to često skriveno iza elegantnih, crnih prednjih strana.

  • Nove ideje za pametnu kuhinju - uočljiv je napredak u značajkama koje kuhanje čine manje kompliciranim: pećnice s unaprijed zadanim receptima, nape koje same prepoznaju koliko snage trebaju proizvesti, perilice koje same doziraju sredstvo za pranje…

Vrhunac je „Smart Kitchen Dock“ iz Siemensa - pametni zvučnik koji postaje pametni zaslon u paru sa vašim mobitelom ili tabletom. Ima kontrolu glasom i gestama, te vam omogućuje korištenje aplikacija za recepte, upravljanje kućanskim aparatima, puštanje glazbe, odgovore na pitanja, i još mnogo toga, bez dodira.

Ukoliko niste u mogućnosti mijenjati cijelu kuhinju, najnovije trendove možete iskoristiti kao ideju za osvježenje postojeće, kroz detalje u modernim bojama. Možete zamjeniti samo prednju stranu kuhinjskih ormarića i vaša će kuhinja biti kao nova. Svakako, u internet-trgovinama možete pogledati i usporediti sve što vas zanima, od pojedinačnih elemenata do blok-kuhinja, po povoljnim cijenama.

Označeno u