×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 65

Krug Sveti Nikola: Bravo Varaždinke i Varaždinci!

V.V. | 5.12.2016. u 09:16h | Objavljeno u Sponzorirano

Varaždinke i Varaždinci ponovno su pokazali da imaju veliko srce i  humanost na djelu. Oko 2000 tisuće građana, uglavnom običnih malih ljudi, djece, studenata, umirovljenika, radnika, sudjelovalo je u subotu u humanitarnoj utrci i šetnji „Krug Sveti Nikola“ ulicama i trgovima varaždinske gradske jezgre. Njih više od 1600 kupilo je startne brojeve po cijeni od 20 kuna te time darivali prilog za nabavku uređaja za magnetsku rezonanciju  i dječji odjel  varaždinske opće bolnice.  Mnogo više od novčanih donacija bila je jedinstvena poruka  i želja svih sudionika ove humanitarne akcije da se što prije osiguraju potrebna sredstva za uređaj koji je nužan u dijagnosticiranju i otkrivanju najtežih oboljenja. U dugoj koloni koju je na radost mališana predvodio „Sveti Nikola“ mnogi su se dobro zabavljali i zapjevali.  Nakon utrke i šetnje za sve sudionike akcije priređena je u restoranu Studentskog centra okrjepa uz gulaš i kuhano vino te zabavu tamburaškog sastava Krijesnice.

Riječju bio je to dan za pamćenje koji će nedvojbeno biti zabilježen u analima grada Varaždina kao svijetli primjer varaždinske građanske svijesti i humanosti.

Podsjetimo da je pokrovitelj humanitarne akcije „Krug Svetog Nikole" bio grad Varaždin a organizatori Studentski centar Varaždin, Varaždinske vijesti i Mali atletski klub iz Varaždina. Organizatori zahvaljuju svima koji su kupili startne brojeve i sudjelovali  u utrci te posebno Općoj bolnici Varaždin, Gradskoj tržnici koja je osigurala topli čaj za predah sudionika utrke i šetače kod placa, Policijskoj upravi varaždinskoj na besprijekornoj regulaciji prometa  prije i tijekom utrke, Profesionalnoj vatrogasnoj  postrojbi  grada Varaždina za ustupljenom vozilu , ekipi Hitne medicinske pomoći koja je dežurala tijekom akcije te izvrsnom Zvonku Klemenčiću Miti koji je likom Svetog Nikole uveseljavao mlade i stare.  Posebnu zahvalu organizatori upućuju Sveučilištu Sjever i Zajednici sportskih udruga  Grada  Varaždina, tamburaškom sastavu Krijesnice koji su zabavljali sudionike nakon uspješno provedene akcije te medijima koji su bez kune naknade najavljivali i pratili tijek humanitarne utrke, posebno Varaždinskoj televiziji, studiju HRT-a u Čakovcu, Radio Maxu, radio Megatonu, Radio Varaždinu, Radio Sjeverozapadu i  ostalima.

Na kraju još jednom velika hvala svima koji su na bilo koji način dali doprinos da ova humanitarna akcija uspije.