Knauf Insulation – naši zaposlenici temelj su održivog poslovanja

Sponzorirani članak | 14.9.2021. u 08:52h | Objavljeno u Sponzorirano

Više od 40 godina, Knauf Insulation iz Novog Marofa lider je na tržištima izolacijskih proizvoda.

Inovativnost, ekološka osviještenost, briga o zaposlenicima i kontinuirana unapređenja, nositelji su poslovanja kompanije.

Rast ekološke svijesti te proaktivnost svih zaposlenika omogućili su da je novomarofska tvornica postala prva tvornica kamene mineralne vune u svijetu koja u proizvodnji koristi prirodno vezivo ECOSE®, bez dodanog fenola i formaldehida. Zahvaljujući ekološkom vezivu smanjen je utjecaj na okoliš, a kupcima osigurana prirodna toplinska, zvučna i protupožarna izolacija, dok je radnicima omogućeno bolje radno okruženje.

Također, tvornica u Novom Marofu specijalizirana je za proizvodnju tehničkih izolacija i sustava, koji se iz Hrvatske izvoze po cijelom svijetu, ali i za proizvodnju izolacije danas toliko potrebne kod gradnje i energetske obnove privatnih kuća, višestambenih zgrada te javnih zgrada poput škola, bolnica i vrtića. Izolacijski materijali imaju velik utjecaj na smanjenje emisija ugljikovodika, te treba znati da svaka tona proizvedene izolacije u novomarofskoj tvornici uštedi 500 puta više energije nego je bilo potrebno za njenu proizvodnju!

Danas je Knauf Insulation važan gospodarski subjekt u županiji, ne samo po ekonomskim parametrima nego i po društvenoj ulozi koja obvezuje i određuje poslovanje.

Knauf_2.jpg

Sa svojih preko 200 zaposlenika, kompanija je jedan od najvećih izvoznika u cijeloj zemlji, a po poslovnim rezultatima je uvijek među prvih 200. Ulaganja u širenje i modernizaciju proizvodnje samo u ovoj godini iznose preko 70 milijuna kuna što će omogućiti nova zapošljavanja. Gledajući lokalno, kompanija u Hrvatskoj radi s oko 200 ugovornih kupaca te sa 600 domaćih i inozemnih dobavljača, kooperanata i prijevoznika te time pozitivno utječe na održivost cjelokupne zajednice.

Temelj ovih rezultata počiva u ljudima koji su kroz više od 40 godina stvarali vrijednosti Knauf

Insulationa. Osim što kompanija sigurnost i zdravlje zaposlenika stavlja na prvo mjesto, kontinuirano se ulaže i u njihov razvoj.

Pored prosječne plaće koja je u 2021. godini znatno viša od republičkog prosjeka i iznosi 9.086 kuna neto, djelatnicima se isplaćuje i puni neoporezivi iznos neto naknade za godišnji odmor i božićnicu, nagrada za ostvarene poslovne rezultate te naknada za topli obrok u iznosu utvrđenom Kolektivnim ugovorom.

Pored održivosti na globalnom nivou, Knauf Insulationu je važna povezanost s lokalnom zajednicom. Uz to što zapošljava veliki broj stanovnika, posluje i s velikim brojem lokalnih kooperanta. Također, dugi niz godina snažno podupire rad brojnih udruga s područja grada Novog Marofa i okolice, te je u posljednjih sedam godina za njihov rad izdvojio više od 3 milijuna kuna.

Knauf Insulation trajno bazira održivost na dobrim odnosima s lokalnom zajednicom, konkurentnosti na tržištu, fleksibilnoj proizvodnji, zdravom i sigurnom radnom okruženju s ponosnim zaposlenicima te kružnim gospodarstvom vođenim najboljom tehnologijom.

Knauf_3.jpg

Označeno u
Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci