I-VENT Zatvoreni prozori, a kuća diše!

VVM | 18.6.2024. u 11:22h | Objavljeno u Sponzorirano

Donosimo vodič za odabir sustava ventilacije koji trajno rješavaju probleme prekomjerne vlage i plijesni u svakomo prostoru.

U današnjem svijetu ključno je osigurati zdravo i ugodno okruženje unutar doma ili poslovnog prostora s osiguranim protokom zraka koji omogućuje svježi zrak bez alergena, nečistoća, kondenzata i posljedično plijesni. Tu na scenu stupaju decentralizirani sustavi kao što je i-Vent ventilacijski sustav. U ovom vodiču provest ćemo vas kroz osnove decentralizirane ventilacije i kako ona može značajno poboljšati kvalitetu unutarnjeg zraka u vašem domu ili na radnome mjestu.

Što je decentralizirani sustav ventilacije?

Decentralizirani sustavi ventilacije pružaju ciljana rješenja ventilacije za pojedinačne prostore. Za razliku od tradicionalnih centraliziranih sustava, koji se oslanjaju na jednu jedinicu za klimatizaciju cijele zgrade, decentralizirani sustavi rade od sobe do sobe. Svaka soba ima svoju ventilacijsku jedinicu koja izravno dovodi svježi zrak i odvodi ustajali zrak, osiguravajući optimalnu kvalitetu zraka u cijelom prostoru.

Instalacija i održavanje

- Jednostavna instalacija: Decentralizirani sustavi mogu se jednostavno naknadno ugraditi u postojeće prostore bez većih izmjena na kanalima ili infrastrukturi. To ih čini prikladnom opcijom za stambene i poslovne primjene u starogradnji i novogradnji.

- Jednostavno održavanje: Većina decentraliziranih jedinica ima dostupne filtere koji se mogu očistiti ili zamijeniti bez stručne pomoći smanjujući vrijeme zastoja i troškove održavanja.

Decentralizirani ventilacijski sustavi nude niz prednosti, uključujući personaliziranu udobnost, poboljšanu kvalitetu zraka, energetsku učinkovitost i jednostavnost instalacije i održavanja te život bez vlage i plijesni. Odlukom za decentralizirani pristup možete stvoriti zdravije i ugodnije unutarnje okruženje za sebe, svoju obitelj ili svoje zaposlenike.

lunoszgrada.jpg

Koje ventilacijske jedinice ugraditi?

Svoja iskustva s ugradnjom i-Vent ventilacijskog sustava podijelio je Fran iz Ivanca. Fran se s obitelji uselio u kuću starije gradnje, a problemi s plijesni počeli su nakon što su ugradili novu PVC stolariju.

- Ventilacijski sustav ugradili smo u skoro sve prostorije doma, osim u hodniku. U spavaću i dječju sobu ugrađena je po jedna pasivna ulazna jedinica. U dnevnom boravku i kuhinji, koje čine jedan zajednički veći prostor, ugrađene su po jedna rekuperatorska jedinica s akumulatorom topline u svaki dio prostorije (što znači ukupno dvije jedinice), a u kupaonicu je ugrađena izlazna jedinica Silvento. Na taj smo način smo dobili non-stop strujanje zraka tijekom cijelog dana i noći, s minimalnim gubitkom energije i konačno smo se riješili vlage i plijesni - kaže Fran.

Za više informacija posjetite web stranicu www.i-vent.com/hr ili nazovite 01/2132-400 tijekom radnog vremena.

i-Vent2.jpg