Henkel Croatia Loctite: Uspješan završetak kampanje podizanja svijesti "2. prilika"

Sponzorirani članak | 16.12.2022. u 08:29h | Objavljeno u Sponzorirano

Loctite Hrvatska udružio se s udrugom „Zasadi stablo, ne budi panj!“ i time podržao 4. nacionalnu sadnju stabala u Hrvatskoj. Sadnja stabala posljednji je u nizu održivih koraka kampanje „Reci DA za Loctite“. Sa sloganom „2. prilika" Loctite je podsjetio potrošače da svoje omiljene predmete ne trebaju prebrzo baciti i zamijeniti novima, već ih je moguće održati na životu popravljanjem ili krpanjem.

Koordinatorica projekta i brend menadžerica u Henkelu, Anja Uranjek, izjavila je: „Iskreno zahvaljujemo svim potrošačima koji su svojim predmetima već dali drugu priliku s Loctite ljepilom i sudjelovali u Loctite natječaju. Kao što je obećano, Loctite će posaditi jedno stablo za svaki projekt prijavljen na natječaj.

317538900_677252427301887_8216630234684328579_n.jpg

Kako bismo još više doprinijeli očuvanju okoliša, kroz kampanju smo željeli zasaditi više stabala od broja prijavljenih projekata, stoga smo tražili dugoročniju suradnju s partnerom koji se cjelovito bavi tom problematikom. Odlučili smo podržati jedan zanimljiv projekt, a riječ je o udruzi "Zasadi stablo, ne budi panj" koja je u Hrvatskoj aktivna već četiri godine, a čija vizija ima iznimno ambiciozne ciljeve revitalizacije urbanih zelenih površina te smanjenje posljedica globalnog zagrijavanja. U svom djelovanju najviše su usmjereni na škole i vrtiće za koje, uz sve što je potrebno za sadnju stabala, organiziraju i vrlo zanimljive i interaktivne edukacije. Tako ustrajno podižu svijest stanovništva, posebice naših najmlađih, o problemima zaštite okoliša i odgovornosti prema okolišu, a pružaju i praktične savjete za uzgoj voćaka te šumskog i ukrasnog stabala. Ponosni smo što ćemo u suradnji s udrugom "Zasadi stablo, ne budi panj!" ispuniti više od obećanog i zasaditi ukupno 500 stabala u Hrvatskoj!

Nedavno smo se uključili u sadnju drveća u Osnovnoj školi Klenovnik, zajedno smo zasukali rukave i između ostalog se pobrinuli za najzeleniju učionicu na otvorenom u kojoj će učenici uskoro moći uživati ​​u plodovima vlastitog rada i počastiti se slatkim smokvama tijekom nastave. Zajedno i „stablo po stablo“ osigurat ćemo veću zaštitu od klimatskih promjena i čišći zrak u blizini vrtića, škola i na javnim površinama u urbanim sredinama!

Loctite_2.prilika_1080x1080px_HR_2022_ok-1.jpg

O tvrtki Henkel

Henkel djeluje na globalnoj razini uz dobro uravnotežen i raznolik portfelj proizvoda. Zahvaljujući snažnim robnim markama, inovacijama i tehnologijama, tvrtka sa svoje tri poslovne jedinice zauzima vodeće položaje u industriji i maloprodaji. Henkelova poslovna jedinica Ljepila i tehnologije svjetski je predvodnik na tržištu ljepila – u svim industrijskim segmentima diljem svijeta. U poslovnim jedinicama Sredstva za pranje i čišćenje u domaćinstvu te Beauty Care, Henkel zauzima vodeći položaj na brojnim tržištima i kategorijama diljem svijeta. Od svojeg osnutka 1876. godine Henkel broji više od 140 godina uspjeha. U 2021. godini tvrtke je izvijestila o prodaji u vrijednosti više od 20 milijardi eura i prilagođenoj operativnoj dobiti od više od 2,7 milijarde eura. Henkel zapošljava više od 52 000 ljudi diljem svijeta – strastven i iznimno raznolik tim, ujedinjen snažnom kulturom društva, zajedničkom svrhom stvaranja održive vrijednosti i zajedničkim vrijednostima. Kao priznati predvodnik u području održivosti, Henkel zauzima najviši položaj na mnogim međunarodnim pokazateljima i ljestvicama. Henkelove povlaštene dionice upisane su u njemački burzovni indeks DAX.

Henkel_Loctite_HR.png