HANJES Širenjem proizvodnje rastu i potrebe za stručnim kadrom

VV | 1.6.2022. u 18:40h | Objavljeno u Sponzorirano

Hanjes d.o.o. renomirana je metalska tvrtka, primarno orijentirana na proizvodnju komponenti za željeznička vozila. Posluje u Zoni Sjever u Trnovcu Bartolovečkom, gdje na 8.800 m2 u tri proizvodne hale radi 240 zaposlenika.

hanjes_01062022_3.jpg

- U potpunosti smo izvozno orijentirani, izvozimo uglavnom na tržište Europske unije, ali naši proizvodi u konačnici stignu i na Bliski istok, u SAD i Australiju. Nositelji smo ISO certifikata 9001 i 14001. Usto, ove godine planiramo proširenje proizvodnih kapaciteta za još jednu halu od 3.200 m2 – ističe Josip Kapus, prokurist tvrtke Hanjes.

hanjes_01062022_2.jpg

- Naš plan narednih investicija bazira se na visokotehnološkim proizvodima i procesima, investiramo u lasersku tehnologiju te u tom smjeru planiramo i zapošljavanje – napominje Željko Strbad, voditelj proizvodnje, ukazujući na nedostatak stručnih kadrova - strojobravara, zavarivača, ali i diplomiranih inženjera strojarstva.

- Što se tiče škola, nama su zanimljivi metalski smjerovi, u smislu poznavanja materijala, procesa, tehnoloških nacrta... Voljeli bismo da postoje smjerovi za zavarivače, ali gledajući postojeće smjerove obrazovanja, zanimljivi su nam strojobravari, bravari i CNC operateri. U Hrvatskoj nema škola koje osposobljavaju učenike za spajanje proizvoda, ne samo zavarivanjem, nego i procesom lijepljenja. No, na tom području mi sami educiramo i obučavamo svoje zaposlenike – dodaje Strbad.

hanjes_01062022_1.jpg

Širenjem proizvodnje i uvođenjem novih tehnologija potreba za stručnim kadrom bit će još veća.

- Željeli bismo skrenuti pažnju na veliku potrebu upravo za tim kadrovima - strojobravarima, bravarima i CNC operaterima, tim više što se većina današnjih strojeva temelji na CNC tehnologiji pa su operateri uvijek potrebni – naglasio je Kapus, dodavši kako tvrtka ima i praksu za zavarivače, a od ove godine i studentsku praksu za studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

- Pokušavamo na svim razinama privući ljude i pronaći adekvatan kadar, a takva integracija rezultira i time da studenti izraze želju za ostankom u kompaniji – zaključio je Kapus.

Hanjes d.o.o
Zona Sjever, Gospodarska 10
42202 Trnovec Bartolovečki
+385 42 683 575
www.hanjes.com
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

hanjes_01062022_4.jpg

Označeno u