Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin - atraktivni programi za svakoga Foto: Krešimir Đurić

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin - atraktivni programi za svakoga

VV | 31.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola upisuje učenike u vrlo raznolike programe od prirodoslovne gimnazije do tehničkih zanimanja iz područja geologije, rudarstva, prehrane, kemijske tehnologije i graditeljstva, a u tom području upisuje i trogodišnja zanimanja.

Arhitektura i prehrana

Jedan od najatraktivnijih programa je arhitektonski tehničar. Volite li crtati, imate mašte i želite oblikovati grad i svijet u kojem živite, to je program za vas. Nakon 10 godina od ove jeseni ponovno upisujemo program građevinski tehničar za koji postoji veliki interes, dok u području graditeljstva upisujemo i trogodišnja zanimanja: zidar, keramičar, monter suhe gradnje, rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima, ali i program tesar. Riječ je o zanimanjima za koje učenici mogu dobiti stipendije, a nakon završetka škole - posao u struci.

fdaaaa.JPG

U području prehrane dva su programa: prehrambeni tehničar i tehničar nutricionist, a među zanimanjima važnim za budućnost svakako je ekološki tehničar. U području geologije i rudarstva učenici mogu birati programe geološki i rudarski tehničar, a treba naglasiti da učenici tehničkih programa mogu nastaviti školovanje na fakultetima i veleučilištima diljem Hrvatske.

Jaka kemija

Prirodoslovna gimnazija je program jedinstven u Varaždinskoj županiji. Riječ je o gimnazijskom programu uz “pojačane” vježbe iz kemije, biologije i fizike. Učenici na vježbama prolaze kroz laboratorije i vježbe koje su vrlo slične vježbama na fakultetima iz prirodoslovlja te biomedicinskih studija što im znatno olakšava snalaženje na fakultetima i uvijek su jako dobri studenti. Osim toga učenicima je omogućeno učenje dodatnog sata matematike kako bi što lakše i bolje položili ispit Državne mature i upisali željeni fakultet.

DSC_0010.JPG

Posebno nam je kvalitetna nastava kemije iz koje učenici svake godine odlaze na državno natjecanje i postižu zapažene rezultate, kako iz znanja tako i s malim znanstvenim radovima. Imali smo državnog prvaka iz kemije, a prije tri godine naš učenik imao je najbolji rezultat na državnoj maturi. Učenike koji se odluče za ovaj program očekuju četiri najmodernija laboratorija, od kojih su tri za kemiju te jedan za mikrobiologiju. Naime, prošle godine uložili smo znatna sredstva za opremanje laboratorija iz kemije, fizike i biologije te pametne ploče za matematiku, geografiju i povijest. Učenici ovog programa bez problema mogu upisati sve prirodoslovne i biomedicinske studije, od farmacije, kemijske i prehrambene tehnologije do medicine, ali i matematike, informatike, strojarstva, psihologije, pa čak režije i glume!

DSC_0148.JPG

Učenici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole sudjeluju na brojnim natjecanjima i postižu odlične rezultate. Na nedavnom natjecanju stukovnih škola WorldSkills Croatia učenici su osvojili prvo mjesto u disciplini Ekolaboratorij, drugo mjesto u Arhitektonskim tehnologijama, dok su zidari osvojili visoko, treće mjesto.

POSEBNOSTI NAŠE ŠKOLE

* Stjecanje DSD jezične diplome iz Njemačkog jezika

* Centar izvrsnosti iz kemije te jesenska i ljetna škola kemije

* Sudjelovanje u Erasmus + projektima

* Ugodno radno ozračje zahvaljujući makeoveru škole

* Organizirane slobodne aktivnosti (šah, čitalački klub, školski rock band)

* Humanitarne akcije (Udruga Ludbreško sunce, socijalna samoposluga, Spas...)

easa.jpg

GDJE SMO?
Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin, Hallerova aleja 3, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., telefon: 042/313-292/www.rudarska.hr

23996.jpg