GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN Postani i ti učenik naše škole; mi pratimo trendove u obrazovanju!

VV | 5.6.2023. u 08:33h | Objavljeno u Sponzorirano

Gospodarska škola Varaždin je odgojno-obrazovna ustanova s 30-godišnjom tradicijom pod današnjim nazivom. U našoj školi učenici mogu upisati zanimanja u dva strukovna obrazovna sektora te od ove školske godine i program Jezične gimnazije. Zbog odličnih postignuća naših učenika i mentora na natjecanjima iz jezičnih kompetencija od ove školske godine nudimo upis u Jezičnu gimnaziju.

Učenici unutar odabranog zanimanja samostalno kreiraju svoj obrazovni profil odabirom između brojnih izbornih, dodatnih i fakultativnih sadržaja. Gospodarska škola Varaždin ima moderno opremljene učionice, ambiciozne nastavnike koji u nastavi primjenjuju suvremene tehnologije i trendove stvarajući ugodnu atmosferu i poticajno okruženje. U školi djeluje Školsko športsko društvo GOŠK kroz čije aktivnosti učenici izgrađuju sportski duh, a rezultate dokazuju sudjelovanjem na natjecanjima.

Osobni razvoj učenika upotpunjen je mogućnošću sudjelovanja u projektnoj nastavi kroz koju se praktičnim radom predstavlja primjena teorijskog znanja u suradnji s učenicima iz škole, zemlje i cijele Europe. Znanje stranih jezika učenici usavršavaju i kroz projektnu nastavu, a tradicionalno se u organizaciji škole održava talent show Max sucht den Superstar II, državno natjecanje na njemačkom jeziku te Theaterspiele, državna smotra kazališnih skupina na njemačkom jeziku. Gospodarska škola Varaždin nudi obrazovanje kreativnih mladih stručnjaka te su iz naše škole potekli glavni nositelji razvoja varaždinske gastronomije, uspješni poduzetnici i gospodarstvenici.

PROJEKTI I MOBILNOSTI UČENIKA I NASTAVNIKA

U tijeku je projekt ReCeZa – Regionalni centar kompetencija Zabok kroz koji se usavršavaju nastavnici i učenici te kroz studijska putovanja proširuju svoja znanja i kompetencije u području turizma i ugostiteljstva. Kao rezultat projekta u Gospodarskoj školi opremit će se moderan kuharski praktikum za koji će infrastrukturu osigurati Varaždinska županija.

USPJESI NA NATJECANJIMA

Uspješnost u usvajanju znanja i vještina potvrđuju uspjesi naših učenika na regionalnoj, državnoj, nacionalnoj i svjetskoj razini iz općeobrazovnih predmeta i strukovnim vještinama. Ponosni smo na uspjehe naših učenika koji osvajaju Oskar znanja te na njihova postignuća na svjetskim i europskim natjecanjima.

Na državnoj razini naši su učenici u školskoj godini 2022./2023., između ostalog, osvojili 1. mjesto na Worldskills smotri učenika strukovnih škola, 2. mjesto u kategorijama Tajničko poslovanje i Prodajne vještine, 3., 4., 5. i 13, mjesto na državnom natjecanju iz geografije, 3. mjesto na državnom natjecanju Poslovni izazov te 4. mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika. Također su osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog, hrvatskog i španjolskog jezika te brojne nagrade i na raznim sportskim natjecanjima.

NASTAVAK OBRAZOVANJA

Nakon završetka trogodišnje strukovne škole učenici mogu nastaviti svoje školovanje u statusu redovitog učenika te u roku od dvije godine po završetku nastavka obrazovanja pristupiti ispitima državne mature i upisati studij.

CENTAR IZVRSNOSTI  IZ PODUZETNIŠTVA

U Gospodarskoj školi je sjedište Centra izvrsnosti iz poduzetništva koji svojim polaznicima otvara vrata u svijet poduzetništva gdje će radom, kreativnošću i timskom duhu razviti poduzetničke vještine.

eTWINNING I UNESCO ŠKOLA

eTwininning priznanje je uspješnog rada školskog eTwinning tima koji aktivno promiče vrijednosti i pedagoške prakse
i misiju eTwiningovih škola.

ŠKOLSKE NOVINE GOŠKO

Učenici uređuju školski list GoŠko u kojem obrađuju aktualne teme, objavljuju intervjue sa zaposlenicima škole i daju odgovore na svakodnevna učenička pitanja.

ZADRUGA SUNCE

Zadruga promiče poduzetnički duh i kreativnost učenika. Rezultate svog rada ponosno predstavljaju na raznim manifestacijama kao što su državne i županijske smotre učeničkih zadruga.

ZANIMANJA

Ekonomija, trgovina i poslovna administracija:
Ekonomist
Komercijalist
Poslovni tajnik
Upravni referent
Prodavač
Administrator

Ugostiteljstvo i turizam:
Hotelijersko-turistički tehničar
Turističko-hotelijerski komercijalist
Kuhar
Konobar

Gimnazija
Jezična gimnazija

Gospodarska škola Varaždin
Božene Plazzeriano 4, Varaždin | www.ss-gospodarska-vz.skole.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. | Tajništvo: 042/ 492-2 72
| www.instagram.com/gospodarskaskolavarazdin | www.facebook.com/gospodarska.skolavarazdin