Gospodarska škola Varaždin: Kvalitetno obrazovanje za perspektivnu budućnost

VV | 2.6.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Gospodarska škola Varaždin prepoznatljiva je po kvalitetnom obrazovanju i usavršavanju u obrazovnim područjima ekonomije, trgovine, poslovne administracije, ugostiteljstva i turizma.

Učenici stječu općeobrazovne i strukovne kompetencije koje im omogućuju konkurentnost bilo na tržištu rada, bilo na studiju, ali i osobni razvoj uz svijest o društvenoj odgovornosti.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_2.JPG

- Naša škola nosi oznaku e-Twinning škole, UNESCO škole, članica je i međunarodnih udruženja kao što su Europsko udruženje hotelijerskih i turističkih škola (AEHT) i Hosco, mreža koja povezuje ugostiteljske tvrtke i obrazovne institucije. Provodimo i brojne Erasmus te europske projekte, a škola nudi i mogućnost polaganja ispita za stjecanje Njemačke jezične diplome (DSD) te međunarodne diplome za francuski jezik (DELF) – ističe ravnateljica škole Jasminka Kelemen.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_4.jpg

Gospodarska škola ima moderno opremljene učionice, stručne i ambiciozne nastavnike koji primjenom suvremenih tehnologija stvaraju ugodno i poticajno radno okruženje. U Gospodarskoj školi je i sjedište Centra izvrsnosti iz poduzetništva gdje se radom, kreativnošću i timskim duhom razvijaju poduzetničke vještine i koji učenicima otvara vrata u svijet poduzetništva.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_7.jpg

No, tu su i brojne mogućnosti fakultativne i dodatne nastave te izvannastavne aktivnosti.

- Učenici sudjeluju u uređivanju školskog lista “GoŠko”, imamo Školsko sportsko društvo GOŠK te Učeničku zadrugu Sunce. Sudjelujemo i u programu e-Škole, dakle pratimo trendove u opremanju škole i korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) – naglasila je ravnateljica.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_1.jpg

A iako je Gospodarska škola strukovna škola, učenici mogu polagati državnu maturu te uspješno nastavljaju obrazovanje na visokoškolskim ustanovama.

- Naši su učenici aktivni i u okolini u kojoj djelujemo. Škola potiče volontiranje čemu se učenici rado odazivaju. Pratimo i sva društvena događanja pa smo tako sudjelovali na nedavnom Gospodarskom sajmu Varaždin, gdje smo prezentirali rad škole i zanimanja za koja se educiraju naši učenici – napomenula je ravnateljica.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_3.jpg

Svake se godine održava Sajam vježbeničkih tvrtki i Smotra učeničkih zadruga, a učenici sudjeluju i na natjecanjima iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta te su u školi ponosni na njihove uspješne rezultate.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_6.JPG

- Ove godine na državnoj razini najuspješniji su bili Nikolina Hižak (1. mjesto na državnom natjecanju WorldSkills u disciplini Tajničko poslovanje), Petra Aračić (1. mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika), Monika Herceg (3. mjesto iz Prodajnih vještina), Rebeka Brlek i Damjana Petovar (3. mjesto na državnom natjecanju i plasman na međunarodno natjecanje “Poslovni izazov”), dok su Hrvoje Grđan, Tara Gerbus i Josip Ferić na državnoj Smotri vježbeničkih tvrtki sa svojom vježbeničkom tvrtkom osvojili 2. mjesto – izdvojila je neke od posljednjih učeničkih uspjeha ravnateljica Gospodarske škole.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_5.jpg

Trogodišnja zanimanja
• Administrator
• Prodavač
• Kuhar
• Konobar

Četverogodišnja zanimanja
• Upravni referent
• Poslovni tajnik
• Komercijalist
• Ekonomist
• Turističko-hotelijerski komercijalist
• Hotelijersko-turistički tehničar

Gospodarska škola Varaždin
Božene Plazzeriano 4, Varaždin
Tajništvo: 042/ 49 22 72
www.ss-gospodarska-vz.skole.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.instagram.com/gospodarskaskolavarazdin
www.facebook.com/gospodarska.skolavarazdin