Gospodarska škola Varaždin: Kvalitetno obrazovanje za perspektivnu budućnost

VV | 2.6.2022. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Gospodarska škola Varaždin prepoznatljiva je po kvalitetnom obrazovanju i usavršavanju u obrazovnim područjima ekonomije, trgovine, poslovne administracije, ugostiteljstva i turizma.

Učenici stječu općeobrazovne i strukovne kompetencije koje im omogućuju konkurentnost bilo na tržištu rada, bilo na studiju, ali i osobni razvoj uz svijest o društvenoj odgovornosti.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_2.JPG

- Naša škola nosi oznaku e-Twinning škole, UNESCO škole, članica je i međunarodnih udruženja kao što su Europsko udruženje hotelijerskih i turističkih škola (AEHT) i Hosco, mreža koja povezuje ugostiteljske tvrtke i obrazovne institucije. Provodimo i brojne Erasmus te europske projekte, a škola nudi i mogućnost polaganja ispita za stjecanje Njemačke jezične diplome (DSD) te međunarodne diplome za francuski jezik (DELF) – ističe ravnateljica škole Jasminka Kelemen.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_4.jpg

Gospodarska škola ima moderno opremljene učionice, stručne i ambiciozne nastavnike koji primjenom suvremenih tehnologija stvaraju ugodno i poticajno radno okruženje. U Gospodarskoj školi je i sjedište Centra izvrsnosti iz poduzetništva gdje se radom, kreativnošću i timskim duhom razvijaju poduzetničke vještine i koji učenicima otvara vrata u svijet poduzetništva.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_7.jpg

No, tu su i brojne mogućnosti fakultativne i dodatne nastave te izvannastavne aktivnosti.

- Učenici sudjeluju u uređivanju školskog lista “GoŠko”, imamo Školsko sportsko društvo GOŠK te Učeničku zadrugu Sunce. Sudjelujemo i u programu e-Škole, dakle pratimo trendove u opremanju škole i korištenju informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT) – naglasila je ravnateljica.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_1.jpg

A iako je Gospodarska škola strukovna škola, učenici mogu polagati državnu maturu te uspješno nastavljaju obrazovanje na visokoškolskim ustanovama.

- Naši su učenici aktivni i u okolini u kojoj djelujemo. Škola potiče volontiranje čemu se učenici rado odazivaju. Pratimo i sva društvena događanja pa smo tako sudjelovali na nedavnom Gospodarskom sajmu Varaždin, gdje smo prezentirali rad škole i zanimanja za koja se educiraju naši učenici – napomenula je ravnateljica.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_3.jpg

Svake se godine održava Sajam vježbeničkih tvrtki i Smotra učeničkih zadruga, a učenici sudjeluju i na natjecanjima iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta te su u školi ponosni na njihove uspješne rezultate.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_6.JPG

- Ove godine na državnoj razini najuspješniji su bili Nikolina Hižak (1. mjesto na državnom natjecanju WorldSkills u disciplini Tajničko poslovanje), Petra Aračić (1. mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika), Monika Herceg (3. mjesto iz Prodajnih vještina), Rebeka Brlek i Damjana Petovar (3. mjesto na državnom natjecanju i plasman na međunarodno natjecanje “Poslovni izazov”), dok su Hrvoje Grđan, Tara Gerbus i Josip Ferić na državnoj Smotri vježbeničkih tvrtki sa svojom vježbeničkom tvrtkom osvojili 2. mjesto – izdvojila je neke od posljednjih učeničkih uspjeha ravnateljica Gospodarske škole.

gospodarska_skola_varazdin__01062022_5.jpg

Trogodišnja zanimanja
• Administrator
• Prodavač
• Kuhar
• Konobar

Četverogodišnja zanimanja
• Upravni referent
• Poslovni tajnik
• Komercijalist
• Ekonomist
• Turističko-hotelijerski komercijalist
• Hotelijersko-turistički tehničar

Gospodarska škola Varaždin
Božene Plazzeriano 4, Varaždin
Tajništvo: 042/ 49 22 72
www.ss-gospodarska-vz.skole.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.instagram.com/gospodarskaskolavarazdin
www.facebook.com/gospodarska.skolavarazdin

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci