GDCK IVANEC Bespovratnim sredstvima do povećanja doniranja hrane Foto: GDCK Ivanec

GDCK IVANEC Bespovratnim sredstvima do povećanja doniranja hrane

Sponzorirani članak | 7.6.2023. u 10:50h | Objavljeno u Sponzorirano

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi projekt "Infrastrukturno opremanje i adaptacija skladišnog prostora posrednika u lancu doniranja hrane Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec"

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec dana 22.12.2022. godine krenulo je s realizacijom projekta "Infrastrukturno opremanje i adaptacija skladišnog prostora posrednika u lancu doniranja hrane Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec" (kodni broj: NPOO.C1.5.R4-I1.01.0030).

Projekt ukupne vrijednosti 23.803,01 EUR (179.343,78 HRK), financiran je iz Mehanizma za oporavak i otpornost u stopostotnom iznosu.

Cilj projekta je ojačati infrastrukturne kapacitete GDCK Ivanec, koji je registrirani posrednik u lancu doniranja hrane, kako bi se stvorili osnovni preduvjeti za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

gdck_ivanec_projekt_doniranje_hrane_2.jpg

Realizacijom projekta stvorit će se preduvjeti za povećanje količine prihvaćene, skladištene i distribuirane hrane. S obzirom da donirana hrana predstavlja višak u prehrambenom lancu, spriječit će se nastajanje otpada od hrane, sačuvat će se prirodni resursi te smanjiti emisije stakleničkih plinova.

U projektu su identificirane dvije osnovne ciljne skupine. Prva su krajnji primatelji donirane hrane na području djelovanja GDCK Ivanec, odnosno osobe kojima će provedba projekta pridonijeti poboljšanju životnog standarda i osigurati će im se zadovoljenje temeljne životne potrebe. Druga ciljna skupina su zaposlenici i volonteri GDCK Ivanec koji će na raspolaganje dobiti adekvatnu opremu za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane.

gdck_ivanec_projekt_doniranje_hrane_3.jpg

Projekt uključuje nabavu rashladnog uređaja, nabavu opreme za čuvanje hrane, nabavu informatičke opreme te radove na adaptaciji skladišnog prostora koji uključuju izgradnju pristupne rampe za osobe s invaliditetom, radove na instalacijama za vodovod i odvodnju radi poboljšanja sanitarno higijenskih uvjeta te radove na postojećim elektroinstalacijama.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.
Razdoblje provedbe projekta: 01.02.2023. do 01.09.2023. godine.
Više informacija o projektu doznajte na službenim web stranicama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec (www.crveni-kriz-ivanec.hr), ili se obratite na kontakt e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

gdck_ivanec_projekt_doniranje_hrane_1.jpg