FOTO Svečano otvoren novouređeni hotel Turist, od sutra se otvaraju vrata i za goste

VV | 18.8.2021. u 18:52h | Objavljeno u Sponzorirano

Nakon mjeseci radova na obnovi interijera, restorana, predvorja i ostalih prostorija u prizemlju hotela Turist, danas je u prisustvu velikog broja Varaždinki i Varaždinaca ponovno svečano otvoren, a sutra će krenuti i u normalan rad za sve posjetitelje.

- Od 1978. godine kada je dograđen dodatni dio hotela i 2008. godine kada je rađena zadnja renovacija, ova renovacija ove godine je zaista nešto ozbiljno i nešto luksuzno i nešto upečatljivo što će turizmu varaždinskog kraja dati jedan novi pečat i novi doživljaj za goste i mislim da ovakvog hotela neće uskoro biti u ovom dijelu Varaždina, a kamoli šire - rekao je Boris Cimerman, direktor smještaja i recepcije hotela Turist.

Među značajnim gostima na svečanom otvaranju i obilasku svih novouređenih prostorija bili su direktorica Turističke zajednice Varaždina, Jelena Toth, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, zamjenik gradonačelnika Varaždina, Miroslav Marković, i zamjenica varaždinskog župana, Silvija Zagorec.

- Čuli smo i znali smo da se tu nešto veliko sprema. Međutim, kada sam ušla ovdje, ovo je sada više od svih naših očekovanja. Vlasnicima svaka čast. Ovo je nešto što Varaždinu treba i ovo smo doista dugo čekali - rekla je Jelena Toth.

- Danas ćemo pozdraviti i uživati kao da je praznik jer su si to zaslužili sve Varaždinke i Varaždinci. Vjerujem da smo svi puni emocija jer smo u ovim prostorima proveli neke najljepše dane i trenutke, od matura, godišnjica do svadbi. Vjerujem da s nestrpljenjem čekamo da se nastave slaviti takve prigode nesmetano. Impresivni prostori su jedna od kockica turizma, ljudi koji su drugi su vjerujem da će doći - objasnio je Miran Bojanić Morandini.

U radove se išlo s idejom da se do kraja godine, kada će se ići i u obnovu svih smještajnih kapaciteta hotela, dobiti toliko željena certifikacija s dosadašnjih tri na četiri zvijezde, a s vremenom se planira i implementacija bazena u prostore ovog hotela čime bi se dobila i ona peta najsjanija zvijezda.

- Meni je izuzetna čast biti u ovim prostorima. Ovo je veliki dan za grad Varaždin. Mi kao nova uprava grada smo vrlo sretni da smo upravo mi ti koji smo imali priliku biti ovdje na otvaranju novouređenog hotela koji je vrlo potreban ne samo gradu nego i županiji. Ukoliko želimo biti višednevna destinacija, nama je jedan ovakav restoran, konferencijska dvorana i klub kakvog nema na ovim prostorima koji će dati novi život poduzetnicima, poduzetnicima koje mi želimo poticati da dođu u naš grad otvarati nova radna mjesta - rekao je Miroslav Marković.