FOTO Otvoren Logiscool: Naučit ćemo polaznike kako sigurno putovati medijskim svijetom Foto: Krešimir Đurić

FOTO Otvoren Logiscool: Naučit ćemo polaznike kako sigurno putovati medijskim svijetom

Sponzorirani članak | 29.8.2023. u 19:32h | Objavljeno u Sponzorirano

Danas se u Varaždinu održalo svečano otvorenje prve Logiscool škole u Hrvatskoj. Logiscool je nagrađivani certificirani nastavni program. Svatko može naučiti programirati i postati digitalno pismen. Logiscool kurikulum sadrži potpuno modularne i pametne lekcije kako bi učenje bilo zabavno. Svi moduli razvijeni su kako bi odgovarali dobnim skupinama te se pronašao savršen put učenja i usvajanja gradiva prilagođenih za svakoga.

- Sa zadovoljstvom otvaramo prvu Logiscool u Hrvatskoj, dio franšize koja uči djecu širom 35 zemalja i više od 180 tisuća polaznika je prošlo kroz školu, škola koja omogućuje mladim ljudima u možda najranjivijoj dobi da nauče znanje koje im je potrebno da mogu sigurno biti u medijskom svijetu koje ima puno zamki i opasnosti za koje ljudi čak niti ne znaju. Kroz ovu školu, naučit ćemo ih kako sigurno putovati tim medijskim svijetom - rekao je Dražen Crnković, suvlasnik Logiscool franšize u Hrvatskoj.

Škola će sa službenim radom krenuti u listopadu, a na današnjem otvaranju su došli i brojni gosti među kojima su bili i dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep, pročelnik odjela Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Danijela Vusić te varaždinski župan, Anđelko Stričak.

- Varaždinska županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola pruža svojim učenicima onaj obavezan program, osnivači smo 14 centara izvrsnosti te centara izvrsnosti za strukovna zanimanja itd., ali uz sve to je dobro došla i privatna inicijativa kao ova ovdje. Digitalna pismenost, danas je osnovan preduvjet svega, a upravo preko ove škole će polaznici dobiti jednu širu sliku, a možemo reći međunarodnu jer se radi o međunarodnoj školi, a isto tako će moći pratiti svjetske trendove. Još jednom pozdravljam ovu inicijativu, a da naglasim, centar svijeta kada govorimo o digitalnim tehnologijama je Varaždin - rekao je župan Stričak.

- Logiscool je inovativna i edukativna institucija koja znanstveno poučava djecu i tinejdžere vještinama programiranja i računalne tehnologije. Škola pruža poticajno okruženje u kojem učenici mogu razvijati svoj kreativni potencijal kroz praksu i izgradnju vlastitih programa. Svoje programe temelje na praktičnom učenju uz podršku stručnih trenera koji kombiniraju svoje programersko iskustvo s pedagoškom stručnosšću. Svi tečajevi su prilagođeni dobnim skupinama i različitim iskustvim, omogućavajući svakom učeniku da napreduje prema vlastitom ritmu - rekao je Željko Mijatović, voditelj škole koji će voditi i podučavati Logiscool u Varaždinu.

Logiscool se nalazi na adresi Frana Kurelca 4 u Varaždinu, a sve upite možete poslati i na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili nas nazvati na 0916252523.

Video sadržaj