FIZIKALNA TERAPIJA i REHABILITACIJA HORVAT Sve usluge i niz tehnika, uključujući i Emmett

vv | 15.11.2023. u 18:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Vrhunska i raznovrsne usluge fizikalne terapije, stručni tim i moderna oprema tako bi se, najkraće, moglo sažeti sve ono što nudi fizikalna terapija i rehabilitacija Horvat.

- Uz fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, naše usluge obuhvaćaju masaže, ortopediju i sportsku prevenciju, kao i specijalističke preglede, terapiju kralježnice i akupunkturu te robotsku neurorehabilitaciju s uređejem Luna EMG, koja je revolucionarni iskorak i posebno korisna za one koji su imali moždani udar, ozljede leđne moždine ili se bore s multiplom sklerozom, spinalnom mišićnom atrofijom, prijelomom kostiju, inkontinencijom mišića dna zdjelicei raznih neuroloških poremećaja djelomične intervencije, odnosno žele oporaviti nakon ortopedskih operacija i drugog, naglašava Alen Horvat, vlasnik privatne prakse fizikalne terapije.

Osim ovih usluga, tu je i niz tehnika.

- Ovisno o stanju naših korisnika, odnosno njihovim željama, nudimo razne tehnike fizikalne terapije, od miofascijelne relaksacije, akupunkture (dry needlling) i dinamične neuromuskularne stabilizacije (DNS) pa do Ergon tehnike, Bowen tehnike i EMMETT tehnike, ukazuje Horvat te napominje da kod fizikalne terepije koriste ultrazvuk, laser, magnet, elektroterapiju i udarni val, koji se često koristi u sportskoj medicini.

fizikalna-terapija-alen-horvat-18.jpg

Od svih onih koje koriste, posebno ukazuje na EMMETT tehniku.

- To je vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se provede korekcija mišića. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. EMMETT točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka, pojašnjava Horvat. EMMETT tretman, kako dodaje, može se provesti kao samostalan tretman ili u kombinaciji s drugim terapijskim metodama ili sustavima vježbanja, izravno na koži klijenta ili preko odjeće. -Individualiziran pristup pacijentu te vrhunski tim iskusnih fizijatra i doktora - uz brojne uređaje i metode fizikalne terapije i rehabilitacije - ključ su uspjeha u liječenju brojnih pacijenata kroz naše dugogodišnje iskustvo, poručuje Horvat.

EMMETT tehnikom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.

fizikalna-terapija-alen-horvat-17.jpg

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Na primjer lagani dodir malog zupčanika može zaustaviti najveći motor. Tako se može promatrati terapeuta EMMETT tehnike, poput električara koji posjeduje znanje i vještine za pronalaženje i vraćanje kritičnih točaka tijela u prvobitno stanje.

Primateljev živčani sustav registrira stimulaciju, a mozak reagira slanjem na periferiju nove upute koja će utjecati na stanje zahvaćenog dijela tijela. Rezultat je često trenutačna tjelesna promjena. Posebne jezične vještine uključene su u tretman da bi učvrstile i usidrile pozitivne tjelesne promjene što uvelike pojačava terapijski ishod.

fizikalna-terapija-alen-horvat-12.jpg


Radno vrijeme 
Pon: 12:00 - 20:00
Uto: 8:00 - 12:00 | 14:00 - 21:00
Sri, Čet, Pet: 8:00 - 12:00 | 14:00 - 18:00
Praznici: zatvoreno

Adresa
Franje Punčeca 4
40000 Čakovec
Hrvatska
Mob: 095/865-13-26
Tel: 040/550-408
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.fizioterapija-horvat.hr/tehnike/