DRVODJELAC Izvoze gotovo cjelokupan asortiman proizvoda: Kvaliteta i pouzdanost - put do uspjeha

vv | 26.1.2022. u 11:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Stalna ulaganja u razvoj, tehnologiju i stručni kadar te kvaliteta i pravovremena isporuka proizvoda temelj su poslovanja tvrtke Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca. Riječ je o vodećoj drvoprerađivačkoj tvrtki sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire, koja gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na zapadnoeuropsko tržište.

Povijest tvrtke datira još iz 1949. godine, kada je u sklopu Poljoprivredne zadruge u Ivancu utemeljena radna jedinica za izradu građevinske stolarije, a početkom ‘90-ih godina 20. stoljeća tvrtku je preuzela obitelj Marković. Danas zapošljavaju 300 djelatnika na tri lokacije: u Ivancu su na 23.000 m2, uz upravu tvrtke, smješteni i pogoni proizvodnje ploča i namještaja, dok se pilane nalaze u Lepoglavi i Bednji.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_1.jpg

Proizvodni program tvrtke obuhvaća široki asortiman drvnih proizvoda: rezana građa i elementi, građevinska stolarija, lamperija i brodski pod, gazišta za stepenice i balkonske ograde od masivnog drva te poluoblice.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_2.jpg

Težište ukupne proizvodnje je na pločama od masivnog drva različitih vrsta (najzastupljenija je bukva, zatim hrast, orah, trešnja, jasen, jela, smreka i dr.), a njihova linija namještaja od masivnog drva uključuje krevete, noćne ormariće, komode, stolove i klub stoliće. Drvodjelac nudi i izradu uredskog i ugostiteljskog namještaja za hotele, restorane, kafiće, apartmane te vjerske objekte.

Stabilno poslovanje nije narušila ni pandemija koronavirusa.

- Posla ima i previše. Mi smo 99% orijentirani na izvoz, a uglavnom je riječ o zapadnoeuropskom tržištu: Njemačka, Švicarska, skandinavske zemlje, Austrija... - ističe izvršni direktor Drvodjelca Dominik Poljak.

- Sve ove godine na stranom nas tržištu, uz iznimno jaku konkurenciju, drži kvaliteta proizvoda i vrijeme isporuke. Naime, za kvalitetu je potrebna konstanta. Ako mjesečno proizvedete 600 m3 ploče, trebate imati 1.200 m3 elemenata na “lageru”, i to ne samo taj jedan mjesec, nego svih 12 mjeseci u godini kako biste na vrijeme mogli isporučiti kupcu robu tražene kvalitete. To je kupcima važno. Mi smo na stranom tržištu izgradili ime kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača ploča, a i po količini proizvedenih ploča smo u europskom vrhu – napominje Poljak.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_4.jpg

Izazov s kojim se susreće Drvodjelac, kao i većina drugih tvrtki u drvoprerađivačkom ali i drugim sektorima, je nedostatak radne snage.

- Plaće su dobre, isplaćuju se redovito i na vrijeme, no mladi ljudi koji steknu iskustvo odlaze u druge zemlje poput Slovenije, Austrije, Njemačke, a sad i Švicarske, koje mogu ponuditi veće plaće. Stoga i mi već sada imamo preko 20 radnika iz trećih zemalja: Nepala, Indije... - pojašnjava Poljak.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_5.jpg

Drvodjelac zapošljava i visokoobrazovani kadar.

- Imamo desetak inženjera drvne tehnologije i ekonomista, riječ je uglavnom o ljudima u dobi od 45-50 godina. To nam je i prosjek tvrtke, mlada smo firma – kaže izvršni direktor.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_6.jpg

- Drvodjelac je obiteljska tvrtka, već treća generacija obitelji Marković je uključena u posao. Tvrtka raste iz godine u godinu, kontinuirano radi na osuvremenjivanju i proširivanju proizvodnje, to je naš koncept za budućnost. Ponosno ističemo kvalitetu naših proizvoda što dokazuju naši ISO 9001:2015 i 14001:2015, ISO 5001:2018 te FSC certifikat, kao i stalna ulaganja u razvoj, tehnologiju i stručni kadar naše tvrtke – napomenuo je Poljak.

Već 19 godina u Drvodjelcu

Među djelatnicima koji su već duži niz godina vjerni Drvodjelcu je i Darko Belač, koji radi na četverostranoj blanjalici.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_3.jpg

- Radim završnu obradu drva, obrađujem elemente od kojih se zatim izrađuju ormarići, kreveti i drugi namještaj. Već 19 godina radim u Drvodjelcu i zadovoljan sam, osobito zbog dobre radne okoline – otkrio nam je Belač.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_7.jpg

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_8.jpg