DRVODJELAC Izvoze gotovo cjelokupan asortiman proizvoda: Kvaliteta i pouzdanost - put do uspjeha

vv | 26.1.2022. u 11:00h | Objavljeno u Sponzorirano

Stalna ulaganja u razvoj, tehnologiju i stručni kadar te kvaliteta i pravovremena isporuka proizvoda temelj su poslovanja tvrtke Drvodjelac d.o.o. iz Ivanca. Riječ je o vodećoj drvoprerađivačkoj tvrtki sjeverozapadne Hrvatske, ali i šire, koja gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na zapadnoeuropsko tržište.

Povijest tvrtke datira još iz 1949. godine, kada je u sklopu Poljoprivredne zadruge u Ivancu utemeljena radna jedinica za izradu građevinske stolarije, a početkom ‘90-ih godina 20. stoljeća tvrtku je preuzela obitelj Marković. Danas zapošljavaju 300 djelatnika na tri lokacije: u Ivancu su na 23.000 m2, uz upravu tvrtke, smješteni i pogoni proizvodnje ploča i namještaja, dok se pilane nalaze u Lepoglavi i Bednji.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_1.jpg

Proizvodni program tvrtke obuhvaća široki asortiman drvnih proizvoda: rezana građa i elementi, građevinska stolarija, lamperija i brodski pod, gazišta za stepenice i balkonske ograde od masivnog drva te poluoblice.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_2.jpg

Težište ukupne proizvodnje je na pločama od masivnog drva različitih vrsta (najzastupljenija je bukva, zatim hrast, orah, trešnja, jasen, jela, smreka i dr.), a njihova linija namještaja od masivnog drva uključuje krevete, noćne ormariće, komode, stolove i klub stoliće. Drvodjelac nudi i izradu uredskog i ugostiteljskog namještaja za hotele, restorane, kafiće, apartmane te vjerske objekte.

Stabilno poslovanje nije narušila ni pandemija koronavirusa.

- Posla ima i previše. Mi smo 99% orijentirani na izvoz, a uglavnom je riječ o zapadnoeuropskom tržištu: Njemačka, Švicarska, skandinavske zemlje, Austrija... - ističe izvršni direktor Drvodjelca Dominik Poljak.

- Sve ove godine na stranom nas tržištu, uz iznimno jaku konkurenciju, drži kvaliteta proizvoda i vrijeme isporuke. Naime, za kvalitetu je potrebna konstanta. Ako mjesečno proizvedete 600 m3 ploče, trebate imati 1.200 m3 elemenata na “lageru”, i to ne samo taj jedan mjesec, nego svih 12 mjeseci u godini kako biste na vrijeme mogli isporučiti kupcu robu tražene kvalitete. To je kupcima važno. Mi smo na stranom tržištu izgradili ime kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača ploča, a i po količini proizvedenih ploča smo u europskom vrhu – napominje Poljak.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_4.jpg

Izazov s kojim se susreće Drvodjelac, kao i većina drugih tvrtki u drvoprerađivačkom ali i drugim sektorima, je nedostatak radne snage.

- Plaće su dobre, isplaćuju se redovito i na vrijeme, no mladi ljudi koji steknu iskustvo odlaze u druge zemlje poput Slovenije, Austrije, Njemačke, a sad i Švicarske, koje mogu ponuditi veće plaće. Stoga i mi već sada imamo preko 20 radnika iz trećih zemalja: Nepala, Indije... - pojašnjava Poljak.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_5.jpg

Drvodjelac zapošljava i visokoobrazovani kadar.

- Imamo desetak inženjera drvne tehnologije i ekonomista, riječ je uglavnom o ljudima u dobi od 45-50 godina. To nam je i prosjek tvrtke, mlada smo firma – kaže izvršni direktor.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_6.jpg

- Drvodjelac je obiteljska tvrtka, već treća generacija obitelji Marković je uključena u posao. Tvrtka raste iz godine u godinu, kontinuirano radi na osuvremenjivanju i proširivanju proizvodnje, to je naš koncept za budućnost. Ponosno ističemo kvalitetu naših proizvoda što dokazuju naši ISO 9001:2015 i 14001:2015, ISO 5001:2018 te FSC certifikat, kao i stalna ulaganja u razvoj, tehnologiju i stručni kadar naše tvrtke – napomenuo je Poljak.

Već 19 godina u Drvodjelcu

Među djelatnicima koji su već duži niz godina vjerni Drvodjelcu je i Darko Belač, koji radi na četverostranoj blanjalici.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_3.jpg

- Radim završnu obradu drva, obrađujem elemente od kojih se zatim izrađuju ormarići, kreveti i drugi namještaj. Već 19 godina radim u Drvodjelcu i zadovoljan sam, osobito zbog dobre radne okoline – otkrio nam je Belač.

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_7.jpg

drvodjelac_ivanec_drvna_industrija_8.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci