DRUGA GIMNAZIJA VARAŽDIN Škola za budućnost

VV | 3.6.2023. u 17:51h | Objavljeno u Sponzorirano

Interdisciplinarnost, interkulturalnost, multijezičnost, mobilnost i međunarodna suradnja, projektna orijentiranost i školski sport temeljne su odrednice naše škole, naglasila je ravnateljica Grđan

Iznimno velik interes učenika za upis u prvi razred svake je godine dokaz da je Druga gimnazija Varaždin jedna od najpoželjnijih škola u regiji - škola koja priprema za budućnost i po najboljoj je mjeri budućih gimnazijalaca i mladih intelektualaca.

U školskoj godini 2023./2024. upisuju se četiri razreda opće gimnazije, jedan razred prirodoslovno-matematičke gimnazije i jedan razred opće gimnazije (za sportaše).

Ravnateljica Zdravka Grđan ističe kako naglasak stavljaju na kvalitetu odgojno-obrazovnog i nastavnog rada, kvalitetnu obostranu komunikaciju, motivaciju, kreativnost, inovativnost, projektni rad i stručnu podršku učenicima tijekom cijelog školovanja.

druga_gimnazija_varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_4.jpg

Posebnosti škole
DSD - njemačka jezična diploma
DELF - francuska jezična diploma
Slovenski jezik i kultura
Erasmus+ projekti
Škola ambasador Europskog parlamenta
Međunarodna Eko škola
SHE škola – škola koja promiče fizičko i mentalno zdravlje
sjedište Centra izvrsnosti za nacionalnu povijest
brojne izvannastavne aktivnosti (foto grupa, glazbena radionica, humanistička grupa, klub volontera...)

- Moto škole je “Škola za budućnost”, a na taj način živimo i radimo, nastojeći biti inicijatori i predvodnici u postizanju školskih rezultata kroz razrađene odgojne i obrazovne strategije. Fokus je na kvalitetnom i učinkovitom učenju i poučavanju, kako bi učenici stekli kvalitetan korpus znanja koji će im omogućiti učinkovito polaganje državne mature i upis na željene fakultete. S njima rade stručni i motivirani nastavnici te se ponosimo kvalitetom našeg nastavnog kadra, od kojih je 30 posto promovirano u zvanje mentora, savjetnika i izvrsnih savjetnika - napomenula je ravnateljica Grđan.

druga_gimnazija_varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_5.JPG

- Druga gimnazija Varaždin ima vrlo jasne razvojne i pedagoške odrednice koje čine temelj škole, a to su interdisciplinarnost, interkulturalnost, multijezičnost, mobilnost i međunarodna suradnja, projektna orijentiranost i školski sport - naglasila je.

Načini rada i nastavne metode su poticajne, kreativne, suvremene, temeljene na dosljednosti i sustavnosti rada s učenicima. Opremljenost škole je na visokom nivou te se nastava izvodi u suvremeno opremljenim kabinetima.

Kvalitetu rada dokazuju učenici koji postižu značajne rezultate na svim razinama natjecanja u znanju, poput županijskih i državnih natjecanja iz geografije, njemačkog jezika, engleskog jezika, francuskog jezika, povijesti, matematike i dr.

druga_gimnazija_varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_3.jpg

Iznimni sportski rezultati

Najveća posebnost Druge gimnazije je upravo upis učenika sportaša, kategoriziranih i perspektivnih učenika u području sporta, u program opće gimnazije posebno namijenjene za sportaše, zbog specifičnih obrazovnih i organizacijskih zahtjeva u školovanju sportaša.

- Prva smo sportska gimnazija u Varaždinskoj županiji. Upisi u jedini sportski razred u županiji pokazali su se kao najbolji izbor naših perspektivnih mladih sportaša - istaknula je ravnateljica.

Od 2012. godine učenici sportaši sudjeluju na Međunarodnoj reviji sportskih škola JI Europe u Sarajevu te je s Petom gimnazijom Sarajevo potpisan sporazum o međunarodnoj suradnji. Druga gimnazija se ponosi i iznimnim rezultatima svojih sportaša i sportašica - osam puta nastupili su na ISF svjetskim školskim natjecanjima, s kojih su u Hrvatsku donijeli ukupno šest medalja. Za prvo zlato u povijesti školskog sporta Republike Hrvatske, osvojeno prošle godine na Gimnazijadi u Francuskoj, zaslužan je učenik Roko Farkaš.

Druga gimnazija Varaždin
Hallerova aleja 6a, Varaždin
Tel.: 042/330-844
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Web: www.gimnazija-druga-vz.skole.hr

druga_gimnazija_varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_1.jpg

druga_gimnazija_varazdin_upisi_u_srednje_skole_2023_2.jpg