Dobitnik/ica besplatnog tečaja Skydive Croatia je...

Sponzorirani članak | 24.2.2022. u 15:24h | Objavljeno u Sponzorirano

Varaždinske vijesti vas još jednom daruju, a ovaj put je na redu škola padobranstva.

Dobitnik/ica besplatnog natječaja je Tanja Kliček. Čestitamo.

Upisi u školu padobranstva možete napraviti popunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na linku - Škola padobranstva upisi

Padobranska obuka počinje upisivanjem u jedan od padobranskih tečajeva u kojemu će te proći kroz 6 segmenta obuke.

  • Teoretska padobranska obuka
  • Padobranske vježbe na zemlji
  • Odlazak na prvi skok padobranom
  • Prolazak kroz temeljni dio obuke
  • Nastavak svladavanja vještina i učenje tehnika do stjecanja uvjeta za izlazak na ispit za A padobransku dozvolu
  • Polaganje ispita A dozvole

Na pitanje kakve bi odlike trebala imati budući padobranci, ekipa iz Skydive Croatia nam je odgovorila kako bi osim sklonosti adrenalinskim aktivnostima, bilo idealno da su osobe sportski tip jer je padobranstvo između ostaloga i natjecateljski sport u kojem je Hrvatska kako na domaćim tako i na svjetskim prvenstvima i kupovima već ostvarivala izvanredne rezultate. Naravno, kandidati moraju biti i dobrog fizičkog zdravlja kako bi stekli liječničko uvjerenje potrebno za samostalne skokove. Također, kako je u navedenom tečaju uključen prvi skok poželjno je da se prijave kandidati koji se žele nastaviti baviti padobranstvom i proći kroz ostatak padobranske obuke sve do polaganja za A padobransku obuku.

U navedeni tečaj uključena je sva potrebna oprema (Padobran, kombinezon, kaciga, visinomjer) za izvođenje padobranskog skoka te prvi skok koji se izvodi samostalno s 1000 metara visine. U tečaj nije uključen liječnički pregled koji je obavezan da bi kandidat pristupio školi padobranstva.

Za kandidate koji se žele detaljnije upoznati s gradivom koje se obrađuje tijekom teoretske i praktične obuke preporučujemo da posjete portal o padobranstvu na kojem možete pronaći online školu padobranstva.

Za one koji ne žele prolaziti kroz obuku i tečaj padobranstva ekipa iz Skydive Croatia-e također izvodi i tzv. tandem padobranske skokove koji su vrlo popularan način za iskusiti sve čari padobranstva uz samo 15-minutnu obuku nakon koje slijedi vaš padobranski skok s visina od 3000 do 4000 metara. Više o ovoj vrsti skokova možete pronaći na linku – Tandem skok