Dobitnici ulaznica za poljoprivredni sajam AGRA 2022 su...

Sponzorirani članak | 17.8.2022. u 11:05h | Objavljeno u Sponzorirano

Dobitnici ulaznica za sajam Agra 2022 su Andreja Križmarić, Mladen Levanić, Ivana Borovec, Zita Ciler, Josip Ciler, Danijel Balog, Stjepan Mislović, Dragutin Ristić, Andrea Balija Katalena, Karolina Klekar Friščić, Tamara Bregović, Valerijan Žimbrek, Josip Posavec, Katarina Posavec, Tomislav Balija, Kristijan Bistrović, Anita Bistrović, Mirjana Nemet i Stjepan Nemet. Čestitamo!

Dobitnici ulaznica svoje će ulaznice moći podignuti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu 1 (sa strane stadiona) – blagajna broj 8.

Međunarodni poljoprivredno-prehrambeni sajam AGRA u slovenskoj Gornjoj Radgoni na dane 20. do 25. kolovoza, s brojnim izlagačima i posjetiteljima proslavit će svoj šezdesetgodišnji jubilej u svijetlu najboljih sajamskih godina. Posjetitelje će oduševiti sa predstavljanjem vrhunskih poljoprivrednih tehnologija, sa mehanizacijom, opremom i sredstvima za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane. Stručnim vođenim izložbama životinja predstavit će vam najbolja uzgojna dostignuća i pozvati vas u raskošne sajamske vrtove s najboljim prirodnim praksama. Sajam će sve uvezati sa stručnim i društvenim događanjima te nazdraviti jubileju najboljim poljoprivrednim proizvodima, hranom i vinima.

Vrhunski izlagači ponudit će inovativna digitalna rješenja, najnoviju tehnologiju i vodeće svjetske brendove poljoprivrednih i šumarskih strojeva i opreme. Na raspolaganju će biti sjeme, sadnice, sredstva za njegu i zaštitu životinja i biljaka, oprema za prehrambenu industriju i gastronomiju te ambalaža. Predstavit će se vrhunski usjevi i prehrambeni proizvodi iz prehrambeno-prerađivačke industrije i dopunskih djelatnosti poljoprivrednih gospodarstava. Vinska dvorana ponudit će vrhunska vina te vinogradarsku i vinarsku opremu. Prikazati će se i bogati program izgradnje objekata za poljoprivrednu djelatnost kao i opreme za uređenje okućnica i okoliša stambenih objekata.

Zemlja partner sajma AGRA ove godine bit će Japan. Sajam AGRA, koji zajednički kreiraju vodeće institucije slovenske vlade, strukovne i ostale organizacije, obećava i druge zanimljive nacionalne i regionalne prezentacije.

Najbolje tradicije kao i nove prakse prikazati će stručne prezentacije govedarstva, konjogojstva, malih životinja te izložba autohtonih pasmina slovenskih domaćih životinja s ponudom poljoprivrednih proizvoda sa malih gazdinstava. Na sajamskoj Manježi će svakodnevno biti prikazane atraktivne revije domaćih životinja.

Praktične savjete pružit će vam svečano ukrašeni sajamski vrtovi, Permakulturni centar Pomurskog sajma s oglednim pčelinjakom, nasad park šume i nasad starih sorti jabuka i vinove loze.

Sadržajni naglasak će biti usmjeren na Europsku godinu mladih i Međunarodnu godinu ribarstva i akvakulture. Inovacije i digitalizacija privlačit će pažnju posjetitelja u smjeru poljoprivrede budućnosti. Ekološka poljoprivreda i hrana iz naše blizine pokazat će put ka smanjenju posljedica klimatskih promjena, očuvanju bioraznolikosti i čistih vodnih resursa. Naglasci sajma ukazivati će ​​na potrebu povećanje sigurnosti hrane, na jačanje sela, te na veću samodostatnost kroz dobro gospodarenje šumama i drvom.

Popratni i društveni program obilježit će natjecanje šumoposjednika u radu s motornom pilom, natjecanje u plesanju polke, demonstracija vođenja teladi koju će raditi najmlađi uzgajivači, susret starodobnih Steyr traktora i brojna druga sajamska događanja.

Jubilejni_60._praznik_kmetijstva_in_zivilstva.JPG