Dobitnica besplatne manikure u La petit studiju je....

VV | 26.11.2022. u 13:43h | Objavljeno u Sponzorirano

Sretna dobitnica besplatne manikure je Martina Kukec. Čestitamo!

- Ruke i nokti pokazuju koliko se brinemo o sebi i kakav imamo stil života jer lijepe i njegovane ruke uvijek primijetimo. Uz malo truda, naše ruke i nokti mogu uvijek izgledati lijepo i njegovano. Zimski mjeseci zahtijevaju pojačanu brigu o našim rukama, a za to postoji niz načina i proizvoda koji nam u tome mogu pomoći, a jedna od važnih načina je manikura - istaknula je Sanja Koprena-Gabrić iz La petit studija u Varaždinu. 

la_petit.jpg

Klasična manikura je tretman koji zahtjeva oblikovanje noktiju prema želji. Prirodne metode najjeftinije su i najbrži način na koji svoje ruke možemo štititi od vremenskih i drugih utjecaja, a kojima su naše ruke izložene.

25697.jpg

Riječ manikura dolazi od latinske riječi manus, što znači ruka. Uz malo prakse i truda, postupak same manikure je jednostavan. Prvo je potrebno urediti suhu kožu oko same kutikule (uz rub samog nokta) uz pomoć ulja ili kreme. Korištenje mekane rašpice bilo bi poželjno kako se ne bi oštetila površina nokta, a s kojom će se oblikovati izgled nokta i duljina. Na kraju, kad se koža potisne prema korijenu i odredi dužina i oblik, lagano poliramo površinu nokta s polirnom stranom rašpice, potom ruke namažemo kremom, a prema želji lakiramo prozirnim ili lakom u boji.