Dijelimo 60 ulaznica za poljoprivredni sajam AGRA 2021

Sponzorirani članak | 15.8.2021. u 08:17h | Objavljeno u Sponzorirano

59. Međunarodni poljoprivredno prehrambeni sajam AGRA otvara sajamsku aktivnost i zdravo druženje u Gornjoj Radgoni u Sloveniji od 21. do 26. kolovoza. Uz široku paletu ponude opreme za poljoprivredu, šumarstvo i prehranu, na sajmu ćemo se svaki dan cijepiti zdravom i prirodnom hranom, nagrađivanim vinima i dobrim raspoloženjem.

Na sajmu ćemo slaviti Međunarodnu godinu voća i povrća, promicati ćemo ekološku poljoprivredu, kušati sigurnu hranu iz naše blizine a raditi ćemo i na zaštiti šuma kroz racionalnu upotrebu drva. Brinut ćemo se o okolišu, očuvati čistu vodu i bioraznolikost te spriječiti posljedice klimatskih promjena. Upoznat ćemo inovacije poput prskalice sa senzorskim sustavom za preciznu primjenu fitofarmaceutika, sa integriranim sustavom za pročišćavanje otpadnih voda i oporabu hranjivih tvari uz pomoć algi.

Zemlja partner sajma AGRA – Francuska predstavit će svoje prehrambene proizvode pod sloganom, »okusite Francusku«. Na sajmu će se predstaviti aktivne institucije Europske unije koje povezuju vlasnike poljoprivrednog zemljišta, trgovinu stokom i mesom, te značajne institucije i tvrtke iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Srbije…

Vodeće institucije iz područja poljoprivrede, hrane i gospodarstva na čelu s Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i prehrane Republike Slovenije pripremaju i provode stručne sastanke, konzultacije za posjetitelje i razna zanimljiva stručna događanja.

Moći ćemo probati i kupiti po prihvatljivim sajamskim cijenama proizvode nagrađene na međunarodnim ocjenama kvalitete mesa i mliječnih proizvoda, bezalkoholna pića, meda i medenih pića i vina pod pokroviteljstvom sajma AGRA. Na sajmu nas očekuju proizvodi mladih poljoprivrednika, proizvodi slovenskih farmi kao i predstavljanje lokalnih akcijskih grupa.

S još većim poštovanjem nego prethodnih godina, moći ćemo promatrat uzgoj i proizvodnju u skladu s prirodom i okolinom. Tome dodajemo i strukovne izložbe životinja kao i uzorke probnih nasada.

Predstavit će se autohtone slovenske pasmine domaćih životinja. Biti će dostupni mliječni i mesni proizvodi te proizvodi od vune.

Uzgojna goveda, uključujući životinje iz susjedne Austrije, bit će predstavljena u sajamskim štalama. Na izložbi konja bit će predstavljena grupa uzgojnih pastuha, rasplodne kobile i kobile sa ždrijebadima iz poznatih uzgojnih organizacija. U štali malih preživača tradicionalno će se predstaviti pasmine malih preživača prisutne u Sloveniji. Izložbu će obogatiti ponuda i promocija ovčjeg i kozjeg mesa te mliječnih proizvoda i proizvoda od vune. Na posjet vas pozivaju i prezentacije pčelarstva, malih životinja, pasa pasmine kraški ovčar kao i riba.

Moći ćete saznati kako bi trebao izgledati savršen kućni vrt uz stručno vodstvo u pokaznom vrtu uzoraka s više od 300 biljki. Na plantaži uzoraka »Zeleni dragulji prirode« slijedit ćemo put imunološke otpornosti koju nude seoska domačinstva za organsku proizvodnju. Vidjet ćemo bioplastične proizvode, sudjelovati u razmjeni znanja o sjemenju razmjenjivati ​​energiju zemlje, prostora i tijela, proći put od sjemena do lanenog platna ...

Održivo vrtlarstvo upoznat ćemo u permakulturnom vrtu, uz kuću od slame.

Okusiti ćemo plodove saznanja o starim slovenskim sortama jabuka kao i o izboru trsova. Otkrit ćemo tajne sajamske poučne šumske staze, a uz to biti će prikazan siguran rad s motornom pilom.

Fokus vrtova s uzorcima bit će usmjeren na medonosne biljke, a jedna od sajamskih novosti je prikaz primjera visokotehnološkog pčelinjaka.

Za sajam AGRA smo pripremili 60 ulaznica (30×2) koje dijelimo našim čitateljima.

Sve što trebate napraviti je do 18. kolovoza poslati e-mail s osobnim podacima (ime, prezima i adresa) na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Dobitnike ulaznica odabrat ćemo slučajnim odabirom i obavijestiti ih putem elektronske pošte, a cijeli popis dobitnika objavit ćemo i na našim mrežnim stranicama u srijedu 18. kolovoza. Dobitnici ulaznica svoje će ulaznice moći podignuti uz predočenje osobne iskaznice na ulazu 1 (sa strane stadiona) – blagajna broj 8.

agra_2.jpg