Croatia osiguranje oprema varaždinske osnovnoškolce naprednim alatima

Sponzorirani članak | 5.12.2018. u 07:49h | Objavljeno u Sponzorirano

Croatia osiguranje oprema varaždinske osnovnoškolce Arduino setovima za razvoj znanja programiranja i logičkog razmišljanja.

Više od 10.000 osnovnoškolaca u 33 osnovne škole u Varaždinskoj županiji dobit će 1545 Arduino setova, što će im omogućiti da razvijaju dodatna znanja i vještine u područjima informatike, matematike, tehničkog odgoja, fizike i logičkog razmišljanja.

Donacijom vrijednom ukupno 200.000 kuna Croatia osiguranje financiralo je većinu potrebnog iznosa za nabavu nastavnog kompleta s kojim će varaždinski osnovnoškolci moći učiniti prve pokušaje programiranja i razvijati logičko razmišljanje. Svaka škola dobiva setove za cijelu generaciju učenika, čime se postiže ravnopravan pedagoški standard, a najviše ih stiže u osnovne škole Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Arduino setovi jedan su od najnaprednijih dostupnih obrazovnih alata s kojim će učenici varaždinske županije imati priliku razviti sve svoje potencijale u STEM disciplinama.

„Croatia osiguranje aktivno je uključena u niz društveno korisnih projekata koji trajno podižu kvalitetu života zajednice, pogotovo na području obrazovanja. Zadovoljstvo nam je što smo prepoznati kao partner i najbolji osiguratelj brojnih škola i što imamo priliku podržati njihove napredne programe edukacije putem ove vrijedne tehnološke donacije”, poručio je regionalni direktor za korporativne klijente, Ivan Jurina.

 “Društveno odgovorno poslovanje i održivost usko su vezani  uz temeljnu djelatnost, vrijednosti i osobnost Croatia osiguranja, a diljem Hrvatske godišnje ulažemo u više od 250 sponzorskih i donacijskih projekata. Posebno nam je drago što smo upravo u Varaždinskoj županiji mogli uložiti u budućnost najmlađih naraštaja. Ono što znaju naši klijenti, partneri i suradnici, zajednica i ono što znamo mi, zaposlenici – jednostavno je: dobro je biti u Croatiji”, poručila je regionalna direktorica Croatia osiguranja, Ivana Krobot.

Ova vrijedna akcija podržava visoke standarde u obrazovanju Varaždinske županije koja je i prije pokazala da potiče razvoj informatike, novih tehnologija u obrazovanju i područja STEM-a pa je tako prošle godine za učenike osnovnih škola nabavljeno i 1440 BBC micro bitova.

DSC 7668


Arduino set koji stiže varaždinskim osnovnoškolcima je jednostavan obrazovni alat koji se sastoji od hardwarea (matične ploče, raznih elektroničkih uređaja poput svjetlećih dioda, otpornik, senzora) i softwarea u vidu jednostavnog programskog jezika koji učenici mogu lako savladati. Učenici će samostalno biti u prilici kreirati jednostavne robotiće ili isprogramirati matičnu pločicu da obavlja sitne zadatke (prepoznaje pokrete, pali i gasi svjetla, otvara i zatvara vrata...). Na taj način neposredno i kroz igru, imat će priliku shvatiti osnove programskih jezika i primjene programiranja, a Arduino setovi prikladni su za rad u području informatike, tehničkog odgoja, matematike i fizike.

Croatia osiguranje predstavlja više od 130 godina iskustva i bogate povijesti, stručnosti i napretka u poslovanju, pouzdanih partnerstava te financijske stabilnosti i predvodništva u inovacijama. Dugotrajnim sudjelovanjem u društvenom životu zajednice putem donacija i sponzorstava Croatia osiguranje doprinosi razvoju te općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj.