CENTAR ANANDA Točka ili upitnik - što nam donosi više?

Mr.sc. Maja Šegović, CF® | 18.9.2023. u 11:59h | Objavljeno u Sponzorirano

Obratimo malo pažnju kakve rečenice kreiramo? Pogledajte samo na jedan sat unatrag. "Prevrtite film" i zapišite ili barem potvrdite u sebi koje ste rečenice izgovorili? A koje ste pomislili? I kojim znakom one završavaju? Točkom ili upitnikom?

Zbrojite koliko je jednih, a koliko drugih i vidjet ćete nalazite li se u grupi onih koji su kreatori svog života i otvoreni mogućnostima ili ste u grupi onih koji zaustavljaju prirodni tijek svojim zaključcima i prosudbama o svemu.

Što Vam se čini, što kreira više za Vas? Izjava ili pitanje? U Access Consciousnessu®, platforma na kojoj se nalaze svi verbalni alati je: pitanje. Jedno od onih "univerzalnih", primjenjivih u svakoj situaciji je: "Kako može bolje od ovoga?".

Postavljanje tog pitanja u "nepovoljnoj" situaciji, otvorit će mogućnost da osvjestite povoljnije solucije, a u "povoljnoj" će omogućiti nove, još bolje od ove. Ovo je primjer kako samo jedno pitanje može otvarati nove mogućnosti. Na raznim edukacijama Accessa® učimo razna pitanja koja onda primjenjujemo u situacijama koje nam "iskoče" kroz dan.

ananda_13092023_13.jpg

Promotrimo sada što je u izjavnim rečenicama? Što se energetski zbiva kada nešto izjavimo. Znate za onaj izraz: "To je tako i točka." Što time donosimo? Zaključak. Koja riječ se ovdje krije? Ključ. Što on radi? Zaključava. Što postižemo kad nešto zaključamo (zaključimo)? Čuvamo to da ne ode od nas. Čuvamo stvari, osjećaje, mišljenja, stavove, gledišta.

Kada nešto čuvamo, to zauzima neki prostor. Isto je i u nama. To se negdje nalazi, prostire se našim unutrašnjim predjelima, zaustavlja nas da idemo dalje i vrti se opet i opet, nikako da ode. I neće, dok ne otključamo i ne pustimo van. I onda ćemo moći lakše dalje, osjećat ćemo se prostranije u sebi i pojavit će nam se ideje kojih kako da se nismo sjetili prije?

ananda_18082023_1.jpg

Ono što okreće ključ u poziciju "otključano" jest pitanje. Ono što daje da čuvana "roba" ode iz otključanog prostora jest samo Vaša voljnost da to ode. I što ćete dalje s tim prostorom, do Vas je. Vi birate. A to smo i htjeli. Da imamo mogućnost izbora.

Koja li je onda vrijednost postavljanja pitanja? Bez obzira koji stav imali o tome, da li biste, barem na jedan dan odložili ga sa strane i postavljali pitanja za svaku izjavu koju kažete ili pomislite? I možete dodati uvijek još jedno: "Kako ja mogu bolje od ovoga?". I promatrajte što se događa... i što bi bilo kada biste to koristili još jedan dan... i još jedan...?

Mr.sc. Maja Šegović, CF®
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Centar "Ananda"

Djelatnost Centra "Ananda" temelji se na tehnikama i alatima Access Consciousnessa® kojima je svrha ukloniti stres i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života modernog čovjeka. Centar je pokrenula mr.sc. Maja Šegović, Access Consciousness® Certified Facilitator®.

ananda_13092023_4.jpg

- U Centru "Ananda" možete se naručiti na tretman i doći na uvodni razgovor tijekom kojeg dogovaramo "personalizirani" tretman - pojašnjava voditeljica Centra.

Posjetiteljima "Anande" na raspolaganju je 60-ak tjelesnih tretmana kao i verbalne facilitacije (tretmani razgovorom po principu Accessa®). U Centru se redovito održavaju i edukativni tečajevi za one koji sami žele naučiti izvoditi navedene tehnike.

Video snimke Zoom radionica i dodatne informacije o tehnikama i alatima Access Consciousnessa® možete pogledati na YouTube kanalu voditeljice Centra mr.sc. Maje Šegović CF®.

ananda_13092023_11.jpg

Radionice i edukacije

21.09. u 19 h: Večer jasnoće "Ja i sve što se mene tiče"

Sve prijave i dodatne informacije na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site

ananda_31082023_20.jpg

ananda_02052023__10_.jpg