CENTAR ANANDA Lakoća - koliko je teška?

Mr.sc. Maja Šegović, CF | 1.6.2023. u 11:54h | Objavljeno u Sponzorirano

Već sam najavila da ću pisati i priče iz života, naravno u svijetlu Accessovih® alata. Ovu seriju napisa započela sam uvodom u Access®, potom sam pisala o nekim alatima navodeći razlike između pojmova koje uobičajeno znamo i značenja koje imaju u smislu Access Consciousness®-a.

centar_ananda_varazdin_01062023_1.jpg

Nit kojom se sve ovo splete jest nova kultura življenja. Što je novo? Naš način kako "primamo" životne situacije, kako ih "metaboliziramo" i kako, kao rezultat svega, život biva lakši. I s više radosti.

Ovo je priča o lakoći. I koliko je teško prihvaćamo. Prosječna obitelj današnjice, djeca rastavljenih roditelja. Dvoje braće. Kao što to često biva, stariji sin bio uzor dosta mlađem bratu koji je gledajući kako stariji uspijeva u svemu što izabere smatrao da ako i on krene istim putem, uspjeh garantiran. Tako se nije ni pitao što bi on zapravo htio, samo je išao za svojom odlukom.

Duboko u sebi znao je da to nije to i ta unutarnja nelagoda stvarala mu je niz fizičkih, emocionalnih i psihičkih tegoba. Putem, i majka i mlađi sin, stekli su znanje o alatima Accessa® i svakome je ostavljeno hoće li ih koristiti ili ne. To je izbor. Tijekom studija, mlađi sin ipak odluči prekinuti studij i krenuti nekim novim putem, koji bi napokon bio njegov.

Oduvijek pod vlastitim pritiscima, očekivao je nerazumijevanje i osudu obitelji. Nakon prvog vala iznenađenja, i brat i majka pružili su mu podršku. Rekli su da je njima bitno da on bude dobro, gdje god to bilo i na koji način. Tada je nastao tajac. Lakoća. Odsustvo težine. Nema više tereta. I kaže sin, "Nisam se tome nadao. Sad mi ostaje da naučim živjeti sa tom lakoćom i da se napokon usmjerim prema sebi. Da krenem za svim onim za što osjećam da sam sposoban!".

I krenule suze olakšanja, a mama je rekla "Lakoća je teška za prihvatiti. Daj si vremena. Sad ćeš napokon vidjeti da je sve bilo samo u tvojoj glavi i da si sam sebi zadao kako treba izgledati tvoj život. Nama je oduvijek jedino bilo važno da si ti dobro! I ostajemo tu za tebe."

Koliko ova realnost stvara pritisaka na to kako se treba odvijati naš život? Vidimo li uopće što ima izvan toga? I koliko se sve mijenja kada ovladamo alatima Accessa®? Koliko drame i traume možemo zaobići? Što bi bilo da mama nije imala i ovladala ovim alatima? Da nije vidjela što se doista događa sa njenim sinom? Da nije ovladala alatom "biti u dopuštanju"? Da nije bila "ljubaznost"? Da nije ostala "prostor" u kojem je sin uvijek dobrodošao? I još mnoštvo alata koji se iščitavaju iz ove priče.

I kad je izrekla ono o lakoći, sin je, znajući te alate, točno znao što ona misli. Inače, CF® je educiran i izvježban da u svakoj priči vidi ovo "ispod" i da isporuči alate koji bi u specifičnoj situaciji promijenili dinamiku odnosa. To se zove "verbalna facilitacija" i jednakopravan je element promjene koju Access® donosi, zajedno sa Tjelesnim Procesima®.

… ovako "malim" koracima mijenjamo svijet, počevši od sebe i onih oko sebe koji nam tako mnogo znače i s kojima bismo rado još dugo koračali…

centar_ananda_varazdin_01062023_2.jpg

Temeljni tečaj - alati i znanje za život na novi način Od 27. do 30. svibnja u Anandi (Vodovodna 3) i u Izletištu Banovo brdo, Žarovnica, Lepoglava, održan je novi Temeljni tečaj, na kojem su sudionici tijekom 3,5 dana i kroz 21 sat edukacije dobili mnoštvo alata i znanja za život na novi način. Život s ovom kulturom donosi potpuno novi način nošenja sa životnim situacijama, a povratkom u svoju sredinu postajemo oni koji stvaraju nove odnose s istim ljudima.

centar_ananda_varazdin_01062023_4.jpg

centar_ananda_varazdin_01062023_6.jpg

Mr.sc. Maja Šegović, CF
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Ananda_logo.jpg

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin" ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site

centar_ananda_varazdin_01062023_3.jpg

centar_ananda_varazdin_01062023_5.jpg

centar_ananda_varazdin_01062023_7.jpg

centar_ananda_varazdin_01062023_8.jpg

centar_ananda_varazdin_01062023_9.jpg