CENTAR ANANDA Koračanje u svjesnosti - hod kroz promjenu

Mr.sc. Maja Šegović, CF® | 28.7.2023. u 11:26h | Objavljeno u Sponzorirano

Danas ću pisati o svakodnevnom životu kad izaberemo u njega uvesti Access® i njegove alate.

Često me pitate o tome i kada dolazite na tečaj Bars nemate sliku o tome kako bi Vam život mogao izgledati nakon njega sa svim onim alatima iz priručnika. Znam, sve su to nove stvari i treba vremena da Vam ih približim. Nije smisao da stoje na papiru, smisao je u tome da žive u Vama i s Vama mijenjaju realnost u nešto lakše i ljepše.

Svjesnost nije stanje koje postignete. Nije kao neka etiketa koju možete zalijepiti na proizvod kao njegovu osobinu, kao kad na hrani napišu "GMO free", tako da na nama piše "svjestan sam". To je nešto na čemu radimo svaki dan postavljanjem pitanja. Kad u toku dana popustimo nekom osjećaju i uđemo u prosudbu sebe ili drugih, dovoljan je alat trenutak u kojem zastanemo i kažemo: "Oh, opet zaključujem stvari, ajde da to pretvorim u pitanje!".

Nije smisao življenja da nam bude teško i da stalno budemo u krivu, nego je u tome da se to počne mijenjati. Džoker u rukavu koji uvijek pobjeđuje je postaviti pitanje. Tu počinje naše prisustvo u sadašnjem trenutku. I dalje nastavljamo s alatima koje smo naučili na tečaju, Zoomu, bilo kojoj edukaciji ili facilitaciji Accessa®.

ananda_centar_28072023_3a.jpg

Čim smo izabrali zakoračiti u taj novi prostor, nema straha od povratka na staro, jednostavno, pitanja mijenjaju ono u čemu jesmo i kako se osjećamo sa sobom. Samo je brzina te promjene ono što je u našim rukama. Mi kad krenemo, postavljanjem pitanja potresemo temelje naših uvjerenja i gledišta koja su zaključana i u našem tijelu.

Tim potresom "razgibamo" prostore unutar nas, nastaje više mjesta i oni se drugačije "preslaguju". Počinjemo se mijenjati mi i naši odnosi i kada prvi puta uočimo promjenu za koju znamo da smo postavljali pitanja, vidimo svoju snagu. Tada pitamo za još, tražimo što još postoji, proširujemo alate kojima ovladavamo i počinjemo se sve više opuštati.

ananda_centar_28072023_7a.jpg

Toj relaksaciji su doprinos i tjelesni procesi koji integracijom s verbalnim alatima postaju cjelovita promjena. I to je ulaganje baš u nas. Ne radimo to zbog djece, zbog partnera, posla… to radimo zbog sebe i sve što tako uložimo nosimo sa sobom i ostaje sa nama gdje god da idemo…

Mr.sc. Maja Šegović, CF®
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Održan novi tečaj Bars

23.07. održan je novi tečaj Bars u prostoru Centra Ananda. Polaznici su naučili raditi tretman Bars, dobili su Certifikate i već koriste naučeno u svojim obiteljima, svakodnevno. Izvještavaju me o promjenama koje se događaju i kako koriste pitanja. Ovo je način kako podižemo kvalitetu odnosa u obitelji i dajemo doprinos djeci da bivaju svoja i osvijeste svoje sposobnosti. I da bivamo roditelji koji podižu djecu opušteno i bez straha.

ananda_centar_28072023_1.jpg
Mjesečne aktivnosti u Centru Ananda

O novim aktivnostima i edukacijama u Centru Ananda u kolovozu možete se informirati na Facebook stranici Anande, a možete i zatražiti mjesečni plan aktivnosti porukom na mail adresu Centra: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Tako možete ponuđene mogućnosti uskladiti s Vašim planovima za tekući mjesec i uključiti se u Zoom edukacije i tečajeve uživo, da biste odmah stečeno znanje ugradili u svoju svakodnevicu. Jer, vrijeme je sad, iskoristimo ga najbolje što je moguće! I, koliko lakoće još možemo imati, a nismo za to znali?

ananda_centar_28072023_2.jpg

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site

ananda_centar_28072023_8.jpg

ananda_centar_28072023_12.jpg