CENTAR ANANDA Budi svoj - kako to biti?

Mr.sc. Maja Šegović, CF® | 21.7.2023. u 13:57h | Objavljeno u Sponzorirano

Koliko puta do sada smo čuli da nam netko kaže: "Budi svoj?" Ja sam prva kojoj to nije bio jasan pojam. Ma, naravno da sam svoja, kakva bih uopće mogla biti?

Kad počne dan i zaplovimo u obveze svakodnevice i njima povezane navike, često "vozimo" kao letjelica na autopilotu. Bez razmišljanja. Koliko zapravo od onoga što izgovaramo, što izabiremo i osobito ono što izbjegavamo birati, jest uistinu autentično naše? Ono, da li sam to baš JA?

centar_ananda_21072023_10.jpg

Napravite jedan pokus. Samo jedan dan. Počnite od jutra. Od kada otvorite oči. Od kada krenete u kupaonicu. I za svaku misao koja Vam prođe glavom pitajte se: "Da li je ovo autentično moje? Jesam li sada uistinu ja sa ovim izborom? Biram li sada za sebe ili za druge? Da li ovo što biram sada doprinosi mojem životu i meni kao osobi?" I pišite odgovore koji Vam dođu. Zapišite ih u mobitel, na jedno mjesto, samo jedan dan. I pogledajte navečer što ste zapisali.

Dobit ćete odgovor koliko doista bivate - VI? A koliko ste sebe uvjerili da je nešto što birate za Vaše dobro, no zapravo birate ono što ste ocijenili da je dobro za Vašu djecu, za Vašeg partnera, suradnike, posao, projekt, društvo... pri tome ste zatomili svoj autentičan impuls. Što više puta se to zbiva, to više izlazite iz stanja "ravnoteže" što se počinje očitovati na različite načine.

centar_ananda_21072023_14.jpg

Svi smo različiti i svaki organizam je jedinstven, tako su i njegove reakcije. Bitan je trenutak u kojem osvjestimo da mi nismo "MI" i pitanje: "Da sam ja sada ja, što bih birao? Da sam ja sada ja, kako bih ovdje postupio? Koje izbore sam u vezi ovoga donio, a da nisam bio autentičan?".

Ovaj trenutak, kao i postavljanje pitanja, točka je u kojoj počinje promjena. Kako? Više o tome možete naučiti na Zoom-edukacijama "Avantura Budi Svoj" koje traju do 4 sata, i na duljim edukacijama istog naziva, u trajanju od jednog dana (7 sati) ili vikenda (14 sati).

Sve što naučimo na tim edukacijama i počnemo primjenjivati u onim svakodnevnim situacijama s početka ovog članka, koje ste zapisali u mobitel, omogućit će promjenu u tome kako se osjećamo sami sa sobom. Prekidat ćemo "začarane" krugove svakodnevice od kojih smo razvijali razne simptome stresa i omogućiti sebi i svojem tijelu relaksaciju "usred" životnih zbivanja.

Jer nisu alati Accessa® nešto što radimo "tamo negdje" izdvojeno, kad imamo vremena i mjesta. Oni su za svaki dan, tu i sad, odmah, usred životne vreve, u trenutku kada se sve mijenja...

Mr.sc. Maja Šegović, CF®
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Morska ćakula...

Već treći dan rano ujutro na klupicu u sjenu starih borova na obali mora sjeda domorodac sa slamnatim šeširem, a da je prije toga ostavio puno koraka iza sebe. Vidi se to po pognutom hodu kojeg podržava drvenim štapom i pogledu prema zemlji.

centar_ananda_21072023_5.jpg

Kada je došao do klupice, htjela sam ustati s nje, no zaustavio me pogledom rekavši: Ima mjesta za sve!. Nastavili smo sjediti zajedno te ga upitah: Vidim da dolazite svaki dan ovamo. Živite li blizu? Ne, dijete, daleko pješačim, ali sve više me privlači sjena ovih borova koje sam zasadio prije 80 godina sa svojim prijateljima! Od svih, ostali smo samo moji borovi i ja.

centar_ananda_21072023_6.jpg

Kraj mene sjedile su njegove 94 žive godine sa svim svojim jutrima, grudama zemlje koje su ga nažuljale, ratnim godinama koje je preživio, bezbroj stopa koje su iza njega kao i suzama za izgubljenim...

Brzo je sve to prošlo, veli, ali sretan sam. Veselim se svakom jutru kad se probudim, jogurtu i mlijeku koje mi krijepi tijelo i vjeru u nove korake koje ću ostaviti iza sebe taj dan. Knjige bih mogao napisati, ali ono što bih rekao današnjim mladima je: Volite se, poštujte pretke, razgovarajte, budite iskreni.

Cijeli dan disao je uz cvrčke pod smolom starih borova koji su Filipu zahvalni za to što mogu pružati sjenu... ništa više...

centar_ananda_21072023_7.jpg

Ura je, štap u ruku, šešir na sijede vlasi i korak po korak... gledajući kako se udaljava, pitam se što govori njegov životni izričaj: kada je koračao svojim životom, da li je BIVAO SVOJ?

Edukacije u Centru Ananda

Avantura Budi Svoj Zoom edukacije - raspored na Facebook stranici Ananda centra.

Access Bars tečaj 23.07., nedjelja u 9 h
link: https://facebook.com/events/s/access-bars-tecaj/690293796273216/

centar_ananda_21072023_1.jpg

Centar "Ananda"

Djelatnost Centra "Ananda" temelji se na tehnikama i alatima Access Consciousnessa® kojima je svrha ukloniti stres i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života modernog čovjeka. Centar je pokrenula mr.sc. Maja Šegović, Access Consciousness® Certified Facilitator®.

- U Centru "Ananda" možete se naručiti na tretman i doći na uvodni razgovor tijekom kojeg dogovaramo "personalizirani" tretman - pojašnjava voditeljica Centra.

centar_ananda_varazdin_14072023_6.jpg

Posjetiteljima "Anande" na raspolaganju je 60-ak tjelesnih tretmana kao i verbalne facilitacije (tretmani razgovorom po principu Accessa®). U Centru se redovito održavaju i edukativni tečajevi za one koji sami žele naučiti izvoditi navedene tehnike.

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site