CENTAR ANANDA Biti posvećen svom životu

Mr.sc. Maja Šegović, CF® | 6.7.2023. u 20:28h | Objavljeno u Sponzorirano

U engleskom jeziku to je riječ "dedicated" i ona nosi "duh" ovog pojma. U hrvatskom jeziku to bi bila posvećenost, predanost. Što to znači u smislu Access Consciousnessa®? Taj bi izraz nosio poruku da stavimo sebe na prvo mjestu u svom životu.

Kako živimo život? Da li stalno radimo stvari zbog nekog drugog? Kakve izbore donosimo svakodnevno? Još u djetinjstvu nam govore da sebe stavimo na posljednje mjesto i da u svemu što radimo trebamo misliti na druge. Naravno da treba živjeti obzirno i biti pažljiv prema ljudima oko nas, no ovdje govorimo o našem odnosu prema sebi.

Ovakvim odgojem dijete zaključuje da zapravo ono nije važno niti njegove želje, već su važni svi oko nas i kad radimo izbore prvo bismo trebali misliti kako će se osjećati oni oko nas sa našim izborima. Tako ne razvijamo svjesnost o tome što je autentično naše i što je doista bitno za nas same.

centar_ananda_27062023_4.jpg

Iz takve percepcije života stasaju odrasli koji udovoljavaju onima koje vole (roditelji, supružnici, djeca), onima sa kojima rade (suradnici na poslu) i onima sa kojima se druže (prijatelji). I kao što to obično biva, kada nas život dovede u situaciju da se zapitamo o tome što je nama važno, ostanemo iznenađeni činjenicom da nemamo pojma o tome. Kako da onda znamo kakav život želimo? Koga želimo u svom životu? Čime da se bavimo?

Biti posvećen svome životu znači raditi izbore koji su njegujući za našu psihu, naše emocije i naše tijelo. To znači da smo u poštovanju prema sebi i svojem životu. To nam je nešto od čega ne odustajemo. To je polazna točka od koje počinje naša svjesnost i sve gdje radimo izbore bilo bi dobro da se zapitamo: "Da li je ovaj izbor njegujući za mene? Koji od ovih izbora koje imam je poštujući za mene? Biram li sada za nekog drugog? Koji sam ovdje izbor napravio/la koji nije bio njegujući za mene?, itd."

centar_ananda_13062023_3.jpg

Ovo su samo neka pitanja iz riznice verbalnih alata Accessa® postavljanjem kojih počinjemo osvještavati neku situaciju za koju osjećamo da nam ne doprinosi. Time "uzimamo zrak" i stvaramo potreban "prostor" unutar nas u kojem sebi dozvoljavamo da osvijestimo posvećenost svojih izbora. Svo znanje je već u nama i postavivši pitanje odmah smo na putu promjene životne situacije. Nije nam potrebno ulaziti u zaključak i osudu sebe za izbore gdje smo birali za druge. Dovoljna je svjesnost i naš izbor da od sada biramo za sebe i da bivamo njegujući za svoje postojanje.

Time ćemo početi mijenjati svoju realnost, a biti ćemo i primjer drugima. Poštivat ćemo sebe, svoj život i time i sav život oko sebe. Kako bi bilo živjeti u takvom okruženju? Doznat ćemo ako krenemo. Krenimo prvo od sebe…

Mr.sc. Maja Šegović, CF®
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

Centar "Ananda"

Djelatnost Centra "Ananda" temelji se na tehnikama i alatima Access Consciousnessa® kojima je svrha ukloniti stres i unaprijediti kvalitetu svakodnevnog života modernog čovjeka. Centar je pokrenula mr.sc. Maja Šegović, Access Consciousness® Certified Facilitator®.

- U Centru "Ananda" možete se naručiti na tretman i doći na uvodni razgovor tijekom kojeg dogovaramo "personalizirani" tretman - pojašnjava voditeljica Centra.

Posjetiteljima "Anande" na raspolaganju je 60-ak tjelesnih tretmana kao i verbalne facilitacije (tretmani razgovorom po principu Accessa®). U Centru se redovito održavaju i edukativni tečajevi za one koji sami žele naučiti izvoditi navedene tehnike.

centar_ananda_06072023_4.jpg

Edukacije, koje provodi mr.sc. Maja Šegović CF®, mogu biti uživo na Tečajevima, preko Zoom-platforme, i za specifične grupe i osobe.

Dobitnica nagradnog tretmana

Dobitnica nagradnog tretmana Bars, gđa. Ana Habulan, realizirala je svoju nagradu u Centru Ananda.

centar_ananda_06072023_1.jpg

- Pored troje djece, stvarno je vrijedno opustiti se na takvom tretmanu. To bi trebalo biti redovito pod takvim opterećenjima jedne zaposlene mame - rekla je nakon tretmana.

Edukacije

Centar Ananda održao je Zoom edukaciju o upotrebi Access alata u poslovanju. I za ovu je temu iskazan veliki interes, kao i za ovakav način edukacije.

I sama voditeljica Centra Ananda, mr.sc. Maja Šegović, CF®, redovito se educira o tehnikama i alatima Access Consciousnessa® kako bi unaprijedila svoja znanja. Nedavno je tako putem Zooma sudjelovala na radionicama iz Texasa i Marseillea.

centar_ananda_06072023_2.jpg

centar_ananda_06072023_3.jpg

Nadolazeći događaji u Centru Ananda

Ovaj petak, 07.07. u 17 h - Edukacija "Budi svoj - o alatima za stupiti u puni potencijal sebe" - Zoom radionica od 4 sata s priručnikom i zvučnom smimkom Zooma
https://facebook.com/events/s/access-budi-svoj-avantura-intr/278659471373531/

Ovu subotu, 08.07.u 17 h - Zoom edukacija "Vratiti natrag radost u poslovanje- o alatima Accessa u području poslovanja i njihovoj primjeni"
https://facebook.com/events/s/access-vrati-zabavu-u-poslovan/966260737855777/

Sljedeći Tečaj Bars - 23.07. u 9 h u Centru Ananda

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site