Beerfest i Tjedan restorana u Shamperu u Čakovcu

Sponzorirani članak | 1.10.2016. u 08:08h | Objavljeno u Sponzorirano

Prvim danima jeseni restoran Shamper odlučio je pridružiti zanimljiva događanja. Bajkovito okruženje Starog grada u Čakovcu, u kojem se smjestio restoran koji svojom inovativnom ponudom nadmašuje ostale, idealno je za jesenska događanja.

Početak listopada u Shamperu tako je predviđen za sve ljubitelje piva, ali i one koji će to tek postati.

Tako su petak i subota, 07. i 08. listopada, rezervirani za predstavljanje nezavisnih i zanatskih pivovara. Treći po redu BeerFest Sjever jedan dio svojih događanja tako će imati u atriju Starog grada, a u organizaciji restorana Shamper.

Fotografija 1. BeerFest Sjever u Shamperu

U dva dana festivala predstavit će se brojni regionalni zanatski, craft pivari, pivovare i majstori iz kućne radinosti – 'homebreweri'. Program počinje u petak 7. listopada otvaranjem festivala u atriju Starog grada, a tom prilikom predstavit će se najmlađa međimurska pivovara 'Međimurski Lepi Dečki Brewery'.

Nakon što se predstave 'Lepi Dečki' na scenu dolazi The Garden Brewery i njezin vlasnik Nick Colagen. Nick će, uz glavnog kuhara Garden Brewerya Nicka Scholesa, upoznati sve nazočne s idejom iza Gardena, načinom proizvodnje i novitetima u ponudi.

Subota je rezervirana za radionice o kuhanju piva gdje će vam vrsni majstori objasniti sve što je potrebno kako bi se uspješno završio proces kuhanja piva, razliku između hmeljeva i sladova, a usput ćete saznati i male čarolije velikih pivara. Sam proces kuhanja piva trajat će sedam sati.

Uz 'školu' kuhanja piva i predavanja moći ćete upoznati i pivovare Varionica, Zmajska pivovara, The Garden Brewery, i ranije navedeni Međimurski Lepi Dečki Brewery.

Istodobno s održavanjem BeerFesta Sjever počet će i ovogodišnji 'Tjedan restorana'.

Tako ćete u restoranu Shamper, od 07.10. do 16.10.2016., moći uživati u slijedu od tri jela i čaši njihovog pjenušca. Sve to po cijeni od samo 100,00 kn.

Fotografja 2. Tjedan Restorana u Shamperu

Vrhunska gastronomija po iznimno pristupačnoj cijeni. Slijed od tri jela sastoji se od predjela, glavnog jela i deserta. Za predjelo moći ćete birati između domaćih namaza, pilećeg ragua ili salate s patlidžanom i kozjim sirom. Glavno jelo moći ćete izabrati između jadranske tune, jelena, vegeburgera i domaćih raviola. Desert, slatko na kraju, biti će međimurska kava, pogača s tikvom i makom te knedle sa šljivama. Svi gosti gratis će dobiti čašu pjenušca koji se ekskluzivno puni i poslužuje samo u restoranu Shamper, a ujedno je i jedino mjesto gdje ga možete kupiti i ponijeti sa sobom.

Kako biste uživali u vrhunskoj gastronomiji i idiličnom ambijentu, obavezno rezervirajte svoje mjesto pozivom na +385 40 390 777 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..