Bauerfeind: Besplatno isprobajte uređaj za limfnu drenažu

Sponzorirani članak | 24.3.2022. u 14:04h | Objavljeno u Sponzorirano

6. ožujka obilježen je Svjetski dan limfedema. Kako bismo pridonijeli stvaranju svijesti o limfedemu te adekvatno obilježili ovaj dan, tijekom cijelog mjeseca ožujka u našim poslovnicama organiziramo dane otvorenih vrata u sklopu kojih ćete besplatno moći isprobati naše uređaje za limfnu drenažu te se upoznati sa svim njezinim prednostima.

Što je limfedem?

Što je točno limfedem je još uvijek nepoznanica u široj javnosti iako tegobe pogađaju ne tako mali broj ljudi. Glavni uzroci su genetski poremećaji, operacije onkoloških bolesnika, a glavni simptom je oticanje dijelova tijela. Limfni sustav je uz krvotok drugi po važnosti cirkulacijski organ u tijelu. On transportira otpadne tvari i osigurava odvod vode iz tkiva. Kod limfedema riječ je o poremećaju otjecanja limfe. On dovodi do toga da se limfna tekućina (limfa) nakuplja u tkivu. Ako se ne liječi, situacija postaje sve gora. Kod nekih osoba tkivo je otvrdnulo, koža napeta i pogođene osobe jako su ograničene po pitanju pokretljivosti. Osim toga povećava se rizik od infekcije. Dakle, liječenje poremećaja otjecanja limfe prijeko je potrebno.

Kako se limfedem može liječiti?

Učinkovita metoda pri liječenju limfedema je kompleksna dekongestivna fizikalna terapija (KDFT). Ona se sastoji od dvije faze: 1. faza – dekongestija: Svakodnevnom limfnom drenažom i limfološkim kompresivnim bandažama vrši se dekongestija pogođenih udova i smanjuje se njihov opseg. Ova faza u pravilu traje nekoliko tjedana. Tek kad je postignuto maksimalno smanjenje opsega na pogođenim dijelovima tijela, počinje faza održavanja. 2. faza – održavanje: cilj je zadržati uspjehe dekongestije. Mjere potrebne za to primjenjuju se cijeli život, a najbolja metoda je nošenje kompresivnih čarapa i kompresivne odjeće. Obratite se našem stručnom osoblju za savjet i dodatne informacije o limfnoj drenaži.

Za REZERVACIJU TERMINA kontaktirajte Bauerfeind poslovnicu u Varaždinu, Trg kralja Petra Svačića 1a, na 042 / 313 – 989. Radno vrijeme poslovnice je od ponedjeljka do petka 08 do 16h. Bauerfeind je između ostalog i HZZO isporučitelj ortopedskih pomagala za inkontinenciju, dijabetes, rehabilitaciju te pomagala za disanje.