Adventska čarolija u Prelogu: Odaberite nešto za sebe i uživajte

VVM | 2.12.2023. u 08:30h | Objavljeno u Sponzorirano

Ove godine sva događanja u Gradu Prelogu kroz, za mnoge najljepše doba godine, doba Adventa, nose zajednički naziv Adventska čarolija u Prelogu.

Adventska čarolija u Prelogu kreće 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće te otvorenjem izložbe Mirjane Klobučarić u Pastoralnom centru b. Alojzija Stepinca. Posebno će biti uređen Trg Slobode u Prelogu gdje će se održati i niz glazbenih programa, Božićni sajam, a atmosferu zime donijet će i snježni topovi. Za najmlađe su pripremljene bajkaonice, kazališna predstava, a stiže i neizostavni Sveti Nikola.

Svečana će biti proslava Dana Grada Preloga, a uoči svečane sjednice Gradskog vijeća 6. prosinca, u 17.15 sati službeno će se i otvoriti rasvijetljeni Trg Slobode, ispred Doma kulture. 10. prosinca koncert će u Sportskoj dvorani DG Sport održati Filip Hozjak, uz pratnju Varaždinskog tamburaškog orkestra i gošću Gabrielu Hrženjak, a Božićni koncert u crkvi sv. Jakoba ove godine dovodi jednu od najpoznatijih hrvatskih ženskih klapa, Klapu Cesarice.

Svoje će programe održati i dječji vrtići i škole s područja Preloga, predstavit će se Kulturna udruga Seljačka sloga i udruga umirovljenika sa svojim gostima, za svoje posjetitelje nekoliko je izložaba pripremio Muzej Croata insulanus Grada Preloga, a čeka nas već tradicionalno, na blagdan sv. Stjepana i koncert zborova s područja Preloga u župnoj crkvi sv. Jakoba ap.st. u Prelogu.

U Novu godinu stanovnici Preloga i okolice ući će uz glazbeni sastav Dobre vibracije, vatromet i šampanjac. Prva događanja u Novoj 2024. godini biti će koncert Puhačkog orkestra Grada Preloga u crkvi sv. Jakoba ap.st. te program dočeka ruskog Djeda Mraza u organizaciji Udruge Kalinka.

"Odaberite nešto za sebe, dođite u Prelog i uživajte“, poručuju iz Grada Preloga i Turističke zajednice.

Uz brojne lokalne sponzore koji su se uključili u Adventsku čaroliju u Prelogu, program Adventske čarolije u Prelogu jednim dijelom sufinancira i Hrvatska turistička zajednica preko Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Donosimo Vam prigodni adventski kalendar događanja u Prelogu u sklopu Adventske čarolije u Prelogu, kao i detaljni program:

7_advent_prelog_2023.jpg

prelog_-advent_u_prelogu_program_30112023_2.jpg

prelog_-advent_u_prelogu_program_30112023_1.jpg