AC GROUP Iskustvo i znanje – od autoservisa do industrijske montaže

Sponzorirani članak | 8.3.2023. u 09:32h | Objavljeno u Sponzorirano

Naš sav "know how" usmjerili smo u ono osnovno, a to je zapošljavanje i edukacija kvalitetnog, iskusnog i biranog kadra, ističu iz tvrtke

Prije 20 godina osnovana je obiteljska tvrtka AC Žmegač, temelj današnjeg AC Group d.o.o.

Riječ je o poduzeću koje se u svojim začecima bavilo isključivo uslugama servisa, najma te prodaje motornih vozila, no postepenim širenjem djelatnosti te ulaskom Hrvatske u Europsku uniju orijentiraju se i na poslove industrijske montaže, uglavnom za autoindustriju i automatizirane logističke centre u Njemačkoj, ali i drugim zemljama širom Europe i svijeta.

Zapošljavanje i edukacija

Danas tvrtka zapošljava stručnjake različitih tehničkih profila iz područja industrijskog programiranja, elektrotehnike, mehanike, mehatronike, strojarstva, osobito pneumatike i hidraulike.

ac_group_varazdin_28022023_1.jpg

Njegovanjem dobrih partnerskih odnosa s nekima od lidera u automobilskoj i pratećoj industriji, AC Group izrasta u stabilnog i pouzdanog partnera čiji su zaposlenici prisutni u tvornicama i gradilištima najvećih europskih proizvođača.

- Naš sav "know how" usmjerili smo u ono osnovno, a to je zapošljavanje i edukacija kvalitetnog, iskusnog i biranog kadra. Danas su naši zaposlenici spremni na sve moguće zadatke, lokacije ili gradilišta, jer radili smo i radimo po cijeloj Europi i svijetu. Stručnost, pedantnost, odgovornost i poštovanje struke – temelj je našeg radnika, temelj je naše kompanije. U 20 godina koliko postojimo, ono što možemo sa sigurnošću tvrditi je da imamo iskustvo, a iskustvo je ono što nas oblikuje kao ljude, kao tvrtku. Zato je naš moto "Naše iskustvo, Vaš uspjeh." – s ponosom ističu u AC Group.

Ovlašteni Bosch Car Service AC Group autoservis postao je ovlašteni Bosch Car Service za 2023. godinu. Bosch Car servis jedan je od najvećih svjetskih nezavisnih lanaca servisnih radionica. Da bi postali član ove prestižne mreže, tvrtka je morala proći rigorozan proces autorizacije te raditi na konstantnom usavršavanju, što im je i misao vodilja. Sa širokim spektrom stručnih usluga, nude sve što treba za vozilo – od pregleda, servisa i popravaka do prilagođenih radova na naknadnoj ugradnji. Kompletan opseg usluga dostupan je za sve vrste motora – bez obzira jesu li u pitanju benzinski, dizel, elektro-motori ili hibridi.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju bili su među prvima u Varaždinskoj županiji koji su se počeli baviti posredovanjem pri zapošljavanju ljudi na poslovima industrijske montaže u inozemstvu.

U Njemačkoj, primjerice, surađuju s dvadesetak tvrtki, među kojima je i velika kompanija, koja zapošljava oko 15.000 ljudi, te, između ostalog, proizvode robote za autoindustriju.

ac_group_varazdin_28022023_4.jpg

Na sličan način surađuju i s tvrtkama u Sloveniji i Hrvatskoj, tako da od stotinjak zaposlenih u AC Group, njih dvadesetak radi u Varaždinu na administrativnim poslovima, u autoservisu te na poslovima uslužnog zavarivanja i proizvodnje metalnih konstrukcija, dok ostali rade na projektima u inozemstvu.

Još bolji uvjeti rada

Iako se poslovanje s vremenom razvilo u nove djelatnosti, u AC Groupi nisu zanemarili autoservis, iz kojeg je sve krenulo. Prije nekoliko godina uredili su novi poslovni prostor u Varaždinu s najmodernijom autodijagnostikom i servisom.

ac_group_varazdin_28022023_2.jpg

Osim servisa, bave se i prodajom rabljenih vozila, isključivo prema narudžbi. Vlastita prodaja i servis automobila ujedno im olakšava obavljanje poslova u inozemstvu jer njihovi djelatnici uvijek imaju na raspolaganju automobile za odlazak na teren.

AC Group webshop AC Group je u suradnji s partnerskom tvrtkom otvorila vlastiti webshop (www.acgroup.megashop.hr) s gotovo 100.000 artikala i širokim asortimanom proizvoda u 10 glavnih kategorija: automobilizam, hobi i kućanstvo, gradnja & smart living, alati i radionica, konektori i kabeli, mjerna tehnika i napajači, multimedija, razvojni setovi i obrazovanje, računala & ured, aktivne komponente, pasivne komponente.

Daljnji razvoj poslovanja u AC Groupi vide upravo u stvaranju uvjeta da se dio poslova iz inozemstva preseli u Hrvatsku. Na taj bi način zaposlenici dio poslova industrijske montaže obavljali “kod kuće”, a završni dio montaže i programiranja bi se obavljao na terenu u inozemstvu. Time bi djelatnicima omogućili još bolje uvjete rada, a poslovanje firme usmjerili bi i k proizvodnom dijelu.

U fazi su izgradnje vlastite hale (nasuprot sjedišta tvrtke) u kojoj će biti smješten proizvodno razvojni centar namijenjen proizvodnji specijalnih strojeva.

AC Group
Ulica braće Krajanski 22, Varaždin
042 716 038
042 731 052 (servis)
www.ac-group.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

ac_group_varazdin_28022023_3.jpg

Označeno u