Županijski odbor HDZ-a u Maruševcu: Slijedi izgradnja Doma kulture vrijednog 12 milijuna kuna Foto: HDZ Varaždinske županije

Županijski odbor HDZ-a u Maruševcu: Slijedi izgradnja Doma kulture vrijednog 12 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 6.3.2019. u 09:51h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Kao što je bilo i najavljeno, nastavljaju se sjednice Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije diljem županije. Nakon Svetog Đurđa te Cestice, sjednica Županijskog odbora održana je u Maruševcu, uz sudjelovanje stranačkih dužnosnika sa šireg ivanečkog područja.

Obraćajući se stranačkim kolegama i kolegicama, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Maruševec Dragutin Kišić istaknuo je da njihova sredina ima puno projekata u visokoj fazi provedbe, ali i u pripremi.

- Trenutačno najbitniji projekt koji je u pripremi je izgradnja Doma kulture, investicija od gotovo 12 milijuna kuna. Tu očekujemo punu podršku resornih ministarstava, odnosno sredstva iz EU fondova. Sada se radi idejni projekt, a procjenjujemo da bi se u iduće tri godine uspio provesti u djelo. Također puno se radi i na zaštiti kulturnih dobara, pa tako i na obnovi naše domicilne crkve Sv. Juraja. Važna nam je i dobra povezanost svih mjesta i zaselaka. Iako je dobar dio cesta asfaltiran, još uvijek postoji nekoliko dionica koje trebamo dovršiti. Velika je stvar da je naš proračun, koji je do sada iznosio oko 4,5 milijuna kuna, izmjenom Zakona o porezu na dohodak i izmjenom Zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave udvostručen pa sad raspolažemo s 9,35 milijuna kuna izvornih prihoda - rekao je Kišić.

Osim tema investicija bitnih za taj kraj, raspravljalo se i o pomlađivanju stranke te su doneseni zaključci da se u svim JLS-ima osnuju stranačke organizacije mladeži i Zajednice žena „Katarina Zrinski“.

Od početka ove godine uvedena je praksa da se sjednice Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije održavaju diljem županije.

- Cilj je obići teren, čuti naša lokalna vodstva o problemima s kojima se susreću u svom radu, naravno i saslušati njihove prijedloge i inicijative gdje, što i na koji način je moguće unaprijediti i poboljšati. Raduje me da se taj naš rad prepoznaje i da daje rezultate. Također lijepo je čuti da su nakon poreznih reformi tj. fiskalnog izravnanja koje je provela aktualna Vlada predvođena HDZ-om proračuni gradova i općina u porastu. Siguran sam da će taj proračunski rast svi gradonačelnici i načelnici s područja Varaždinske županije, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju, znati dobro iskoristiti za dobrobit svojih sugrađana - zaključio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak.

hdz_marusevec_2.JPG

hdz_marusevec_1.JPG

hdz_marusevec_3.JPG

hdz_marusevec_4.JPG

hdz_marusevec_5.JPG

hdz_marusevec_6.JPG

hdz_marusevec_7.JPG

hdz_marusevec_8.JPG