Život na dug na Sjeveru - kako je Milanović poklonio taj dio HNS-u

Krešimir Marković / direktno.hr | 14.9.2016. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno

Nakon objave intervjua s potpredsjednikom varaždinskog SDP-a Nevenom Bosiljom o problematici varaždinskih bala, pojavili su se osebujni napisi od koji i jedan prenosimo u cijelosti:

Da se Zoran Milanović pokazao kao politički luzer već je dugo jasno. Lista njegovih udaraca SDP-u kao socijaldemokratskoj stranci je podugačka, donosi portal direkno.hr

Uz njegov apsolutno poražavajući smisao za političku strategiju koja se oslikala u poklanjanju sigurnih mjesta na listama HNS-u i HSS-u do njegovog jasnog uplitanja u odluke njegovih ministara.

Najjače je njegov dodir osjetio SDP sjevera Hrvatske koju je Milanović poklonio HNS-u. Poklonio ju je Čačiću i njegovim nasljednicima Štromaru, Habušu i Batiniću. Usput rečeno, zadnja dvojica su vrsni šumari, ali ne i političari sa osjećajem za gospodarstvo.

I evo, prvi udarac Milanovićevim strukturama u SDP dolazi od strane SDP-ovca iz Varaždina. Naime, gradska organizacija Varaždin je prije dvije godine rasformirana i doveden je kadar iz Ludbrega da je vodi s ciljem da ga se kandidira za gradonačelnika.

Osobne i profesionalne kvalifikacije Alena Kišića su puno više od niza lokalnih političara, a uz to je i varaždinski dožupan koji nije uvijek slijepo slijedio politiku HNS-a kao starijeg partnera u županiji. Sada aspirant Neven Bosilj izlazi s proglasom kojim podržava plan da se grad zaduži za preko 70 milijuna kuna kako bi se riješio problem smeća, i to kod državne banke i bez suglasnosti ministarstva financija. Građani će to platiti s kamatom više od 90 milijuna.

Ne treba čuditi neosjetljivost socijaldemokrata ni narodnih liberala jer to što će građani platiti oni na svojoj koži neće osjetiti.

I tako proglasom u lokalnom mediju izlazi hrabar Neven Bosilj, šutira strvinu od SDP-a koju je ostavio Milanović i hrabro sebe stavlja kao novo lokalno lice. Nije bio hrabar kada je Milanović bio u pohodu rasformiravanja lokalnih organizacija. Nije bio hrabar kada je rješenja za otpad redovito odbijao njihov ministar Zmajlović, nije bio hrabar kada je Ministarstvo financija predvođeno Lalovcem tužilo grad i prijetilo blokadom. Nije bio hrabar jer veliki vođa prijekim je pogledom sankcionirao vlastito mišljenje.

Evo, odlaskom velikog vođe niži SDP-ovci razvijaju svoje mišljenje. Sada je samo pitanje hoće li se SDP pretvoriti u stranku pijetlova ili kokošara.