Željko Dvekar i dalje predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije Foto: HDZ Varaždinske županije

Željko Dvekar i dalje predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 17:26h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Brigadni general Željko Dvekar ponovno je izabran za predsjednika Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Varaždinske županije.

Izborna skupština županijske Zajednice "Gojko Šušak" održana je u ponedjeljak, 4. veljače, u Društvenom domu općine Vinica.

- Upravo je Vinica mjesto odakle je na neki način krenula obrana naše domovine. Ovdje su obučavane prve policijske postrojbe koje su potom prerasle u Zbor narodne garde te Hrvatsku vojsku. Odavde su naši bojovnici odlazili na bojišta diljem Lijepe naše - izjavio je u samom uvodu svog obraćanja Željko Dvekar.

Posebno je naglasio da Pume nikad nisu trebale napustiti svoj Varaždin, ali ponosan je što su vraćene upravo zahvaljujući aktualnoj Vladi premijera Plenkovića. Na izbornoj skupštini u Vinici bio je i predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak“, umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović, koji je istaknuo da je suradnja s varaždinskim braniteljima jako dobra.

- Kad bi sve županijske organizacije radile kao varaždinska, problema ne bi bilo. Zajednica okuplja branitelje i članove njihovih obitelji oko uključivanja branitelja u društveno-politički život na svim razinama. Cilj nam je briga o braniteljima i članovima njihovih obitelji, zaštita digniteta i dostojanstva Domovinskog rata, uključivanje što više branitelja u društveno-politički život te da se lik i djelo pokojnog ministra Gojka Šuška stavi na mjesto gdje pripada - kazao je Filipović.

Uz državnog tajnika u Ministarstvu obrane generala Zdravka Jakopa, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca te druge goste, na izbornoj skupštini Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ bio je i saborski zastupnik, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Naglasio je da je doprinos varaždinskih branitelja u obrani i oslobađanju naše domovine bio velik, a velik je i danas u njenoj izgradnji da bude što naprednija i pravednija.

- Branitelji su odvažni, vrijedni, marljivi članovi društva, i dalje rade na dobrobit svog mjesta, kraja i domovine da bude što naprednija i pravednija. Najveći broj ih je još uvijek radno aktivan, što znači da rade i stvaraju, tako da nije točna percepcija dijela javnosti, a i medija, da su vezani samo uz ratne obljetnice i proračun - rekao je Stričak.

- Upravo su branitelji najpozvaniji da čuvaju dignitet i domovine i Domovinskog rata kao temelj današnje suverene i neovisne nam Republike Hrvatske. Stoga smatram da nam osim naših hrvatskih državotvornih simbola, tj. himne 'Lijepa naša domovino', zastave i grba, drugi simboli nisu potrebni. Pa zar se svi ne osjećamo ponosno kad se npr. na sportskim terenima intonira hrvatska himna, a tribine su pune crveno bijelih kockica? - zapitao se Stričak.

Uoči izborne skupštine u Vinici izaslanstvo HDZ-a i Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ položilo je vijenac kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svijeće kod spomen obilježja poginulom viničkom branitelju Mladenu Kasunu.

zajednica_branitelja_1.JPG

zajednica_branitelja_3.JPG

zajednica_branitelja_4.JPG

zajednica_branitelja_5.JPG

zajednica_branitelja_6.JPG

zajednica_branitelja_7.JPG

zajednica_branitelja_8.JPG

zajednica_branitelja_9.JPG