Fotexove zimske radosti u uzrastu U-8 pripale čakovečkoj Slogi

| 22.2.2016. u 09:11h | Objavljeno u Sport

Jučer je u TTS-u održan prvi od dva natjecateljska dana međunarodnog dvoranskog nogometnog turnira za mlađe uzraste pod imenom „Fotexove zimske radosti“, u organizaciji Škole nogometa Lumen iz Varaždina. Igralo se u uzrastu U-8 (rođeni 2008. i mlađi), a nastupilo je 16 ekipa - devet iz Hrvatske i sedam iz Slovenije.

Doslovno od prve utakmice najugodnijim se iznenađenjem pokazala i dokazala NK Sloga iz Čakovca. Odmah u prvoj utakmici dana s minimalnih su 1:0 slavili Čakovčani protiv domaćina turnira, ŠN Lumena, a zanimljivo je da je jedini pogodak postigao David Debelec presudivši „svojima“ – David naime također trenira s malim lumenovcima.

Da startna pobjeda nije bila slučajna, Sloga je potvrdila 2:0 pobjedom nad slovenskim Ormožom pa onda i još čišćom 3:0 pobjedom nad Slaven Belupom 2, za uvjerljivo 1. mjesto u skupini. Što pak im je u četvrtfinalu donijelo gradski derbi sa znatno renomiranijom školom, NŠ Međimurje. I završilo je tvrdo, 0:0, nakon čega su mali Slogaši bili s(p)retniji u izvođenju šesteraca i s rezultatom 3:1 ušli u polufinale.

Inače, koliko je sami turnir bio izjednačen najbolje pokazuje činjenica da je od osam utakmica završnice (četvrtfinale do finale) penalima okončano njih čak – sedam(!). Jedino je Aluminij iz Kidričeva uspio u redovnom dijelu utakmice pobijediti Muru iz Murske Sobote u četvrtfinalu, ali je i tu bilo minimalnih 1:0.

Uz Slogu i Aluminij, u polufinale su se plasirali i Bubamara Prečko izbacivši Tigre iz mariborske Nogometne šole Marinko Galič te Drava iz Ptuja kojoj je lutrija šesteraca bila sretnija nego domaćinu Lumenu.

U polufinalu Sloga opet spretnija u penalima od Aluminija iz Kidričeva, također i Bubamara Prečko od malih Ptujana. Neriješenim je ishodom okončano i finale Sloge i Bubamare (1:1), a onda je krenula posebno uzbudljiva serija šesteraca – pucalo se čak osam serija, za konačni trijumf Čakovčana, 6:5.

REZULTATI ZAVRŠNICE
Četvrtfinale: Sloga (Čakovec) – Međimurje 0:0 (6m 3:1), Marinko Galič Tigri (Maribor) – Bubamara Prečko (Zagreb) 1:1 (6m 2:4), Drava (Ptuj) – Lumen Fotex (Varaždin) 0:0 (6m 3:1), Aluminij (Kidričevo) – Mura (Murska Sobota) 1:0.
Polufinale: Sloga (ČK) – Aluminij (Kidričevo) 0:0 (6m 3:2), Drava (Ptuj) – Bubamara Prečko (ZG) 0:0 (6m 0:2)
Za treće mjesto: Aluminij (Kidričevo) – Drava (Ptuj) 1:1 (6m 3:4)
Finale: Sloga (ČK) – Bubamara Prečko (ZG) 1:1 (6m 6:5)

Prve četiri ekipe osvojile su pehare, a tri najbolje zlatne, srebrne odnosno brončane medalje.

POJEDINAČNE NAGRADE:
Najbolji igrač: David DEBELEC (Sloga ČK)
Najbolji strijelci: Luka MODRIĆ (Aluminij) i Ian TEPŠIĆ (Lumen) – 4 pogotka
Najbolji vratar: Borna CAR (Bubamara Prečko)

Iduće nedjelje, 28. veljače, odigrat će se i drugi turnir Fotexovih zimskih radosti, u još mlađem godištu, uzrastu U-7 (rođeni 2009. i mlađi).