Zašto je važno da predsjednik Republike ima karakter i jasan stav

vv / sdp | 21.9.2019. u 09:10h | Objavljeno u Aktualno

Građani Varaždinske županije i ovoga će puta velikom većinom glasova podržati SDP-ovog kandidata, ovoga puta Zorana Milanovića na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Naglasila je to predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora u Družbincu kraj Petrijanca, gdje je predsjednički kandidat Milanović imao druženje s građanima pod nazivom “Zašto je važno da predsjednik Republike ima karakter i jasan stav?”

-Birači u Varaždinskoj županiji dati će u velikom broju svoj glas budućem predsjedniku RH Milanoviću jer žele jednu normalnu državu bez korupcije i HDZ-ovog nepotizma. Žele pravedno pravosuđe, žele normalno obrazovanje, žele bolnice i zdravstvenu uslugu dostojnu svakog čovjeka. Na kraju žele raditi, pristojno živjeti od svog rada, žele normalnu budućnost u jednoj normalnoj, suvremenom zemlji u kojoj ne vlada korupcija i stranački režim - poručila je Antolić Vupora.

Milanović je poručio brojnim okupljenim mladima da računa na njih i da su upravo zbog njih i njihove budućnosti potrebne promjene. U skladu s nazivom druženja ponovio je da ovoj zemlji treba predsjednik s karakterom i stavom. Dodao je kako je korupcija veliki problem ove zemlje i da će on kao predsjednik napraviti sve da se stvore uvjeti u kojima se na nju neće gledati kao na nešto normalno i uobičajeno kao što je to sada slučaj. Pozvao je na promjene koje donose i nova lica na političkoj sceni. Jedno od njih je svakako i mladi načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec koji je u samo pola mandata u potpunosti promijenio trendove u Općini nabolje.

-Ne volim se vraćati na ono što je bilo prije. Oni ispred mene jako dobro znaju što su napravili, odnosno što nisu napravili  i što su nama svima, svakom mještaninu općine ostavili. Unatrag dvije godine realiziramo projekte u milijunskim iznosima. Gradimo i obnavljamo ceste, uređujemo i obnavljamo naše društvene domove, škole - poručio je načelnik Posavec koji je od Milanovića zatražio da kada preuzme Pantovčak pokrene toliko potrebne promjene da se iskorijeni korupcija i da Hrvatska postane zemlja iz koje mladi neće odlaziti jer su izgubili svaku vjeru i nadu u život u Hrvatskoj.

Kako bi što bolje saznao kako na stanje u Hrvatskoj gledaju upravo mladi, Zoran Milanović se nakon posjeta Petrijancu u Varaždinu sastao s članovima Foruma mladih Varaždina i Varaždinske županije. U društvu predsjednika varaždinskog SDP-a Miroslava Markovića te predsjednika varaždinskog i županijskog foruma mladih Lovre Lukavečkog i Luke Zrinskog iz prve je ruke saznao sve što Forum mladih poduzima kroz stranačke aktivnosti kao i rad Savjeta mladih.

Luka Zrinski izrazio je punu podršku mladih Zoranu Milanoviću te kazao kako su forumaši sve svoje kapacitete stavili u funkciju izborne kampanje iz koje će Milanović izići kao pobjednik i novi predsjednik RH-a.

  

Galerija slika