Zajednica žena "Katarina Zrinski": Je li župan hrabar samo kad se treba suprotstaviti ženama? Foto: VV arhiva / ilustracija

Zajednica žena "Katarina Zrinski": Je li župan hrabar samo kad se treba suprotstaviti ženama?

Varaždinske vijesti | 30.1.2017. u 11:19h | Objavljeno u Aktualno

Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije reagirala je na smjenu ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Sanje Zember i događaje koji su pratili njeno smjenivanje.

Priopćenje koje potpisuje Nadica Dreven Budinski, predsjednica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Varaždinske županije, prenosimo u cijelosti:

"Vezano uz nedavne događaje koji potresaju našu Opću bolnicu Varaždin zbog smjene ravnateljice Sanje Zember te Ivane Pomahač, razrednice maloljetnog Filipa Bajsića iz Ludbrega, zgrožene smo činjenicom kako je sposobna i stručna žena, a očito s više hrabrosti od dosadašnjih ravnatelja, odgovorila lokalnim moćnicima na njihovom kadroviranju. Zbog toga je morala otići iako je imala podršku Stručnog i Radničkog vijeća te većine zaposlenika Opće bolnice.

Ovakva smjena nije zabilježena ni izvršena u nijednoj županiji. Ravnateljica je znala da zdravstveni sustav ne može i ne smije biti kadroviranje i političko nadmudrivanje kojeg u našoj županiji ne nedostaje. Također, zasigurno je zasmetala svima koji se nisu mogli nositi s time što je žena, što ne pripada niti jednoj političkoj opciji, što je mislila svojom glavom i na taj način se pokušala oduprijeti i suprotstaviti lokalnim političarima kojima je uvrijedila njihov vlastiti ego.

Što se tiče Ivane Pomahač, čudi nas da njezin stranački i politički kolega, dožupan Kišić jedini komentira i saziva presice, a da kolegici Pomahač nije dao ni priliku da o tom famoznom povuci-potegni slučaju konačno i ona iznese svoju verziju istine. S obzirom kako su se izjave mijenjale iz dana u dan, mi kao Zajednica žena Katarina Zrinski Hrvatske Demokratske Zajednice pozivamo kolegicu Pomahač da se oglasi. Kao žitelji županije, grada Ludbrega i Srednje škole Ludbreg konačno želimo saznati pravu istinu, zbog čega je smijenjena iz školskog odbora i dužnosti razrednika.

S obzirom da je osnivač i bolnice i škola Županija i da se ništa ne događa bez znanja Župana g. Predraga Štromara, mi, kao Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, pitamo se da li je Župan tako revan, brz i hrabar samo kad se treba suprotstaviti ženama?"