Za predsjednik varaždinskog SDP-a izabran Miroslav Marković

Varaždinske vijesti | 26.11.2017. u 18:57h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjim unutarstranačkim izborima članovi i članice varaždinske Gradske organizacije SDP-a odlučili su da će čelno mjesto te stranke preuzeti Miroslav Marković dok će njegovi zamjenici biti Gordana Marsenić i Luka Zrinski.

Stoga je od ukupno 252 članova koji su izašli na izbore, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, njih 137 (54,37 posto) glasalo je upravo za Markovića, dok je protukandidatkinja Mirela Ivanković osvojila 107 glasova (42,46 posto), a osam je listića (3,17 posto) bilo nevažećih.

U razgovoru za Varaždinske vijesti rekao je da se vidi kao nasljednik Kišića, ali samo formalno, politički ne. Rekao je da su ga na kandidaturu potaknuli kolege u stranci kako bi zajedno zaustavili daljnje urušavanje GO uzrokovano lošim vođenjem i narušenim međuljudskim odnosima.

- Smatram da su ovi unutarstranački izbori biti ili ne biti za budućnost varaždinskog SDP-a – rekao je Marković, dodajući da nije zadovoljan rezultatima koje je stranka postigla na lokalnim izborima. Rekao je da su im njihovi simpatizeri svakodnevno govorili da će glasati za njih samo ako neće ići u predizbornu koaliciju s HNS-om. Nažalost, pritisci sa strane, pogotovo od vodstva županijske organizacije i predsjednika Marija Habeka na pojedine članove Predsjedništva i Gradskog odbora, rezultirali su ulaskom u predizbornu koaliciju s HNS-om što je dovelo do razočaranja, pada entuzijazma pa čak i do apstinencije dijela članstva te u konačnici do ovakvog izbornog neuspjeha. Koalicija se na kraju pokazala kao potpuni promašaj, a našeg kandidata za gradonačelnika Alena Kišića Varaždinci nisu doživjeli kao svojega, jer se tek nedavno preselio iz Ludbrega u Varaždin. I tu je priči bio kraj. 

Za svoje zamjenike Marković je rekao da su izvrsna kombinacija te predstavio i neke svoje planove.

- Jedna od prvih aktivnosti bit će tribina s našom zatupnicom u Europarlamentu Biljanom Borzan koja je pokrenula za građane vrlo snažna pitanja o kvaliteti hrane koja iz drugih europskih zemalja dolazi na police naših trgovina. Isto tako, pozvat ćemo saborske zastupnike i članove stranačkih savjeta da nam dođu u Varaždin kako bi naši članovi bili aktivni kreatori SDP-ovih politika. Želim da naši članovi s ponosom mogu reći da su SDP-ovci - zaključio je Marković.

Označeno u