Vrijeme je za promjene za bolji Maruševec!

vv | 13.5.2021. u 10:55h | Objavljeno u Aktualno

Mnogi mještani Općine Maruševec, koji su podržavali naš rad u Općinskom vijeću, tražili su da se ponovo angažiramo na predstojećim izborima. Naime, zbog nemogućnosti realizacije mnogih naših prijedloga na dobrobit naših mještana, bili smo odstupili iz rada vijeća.
Našem ponovnom angažiranju je cilj realizacija ideja i prijedloga koje nismo uspjeli sprovesti bez obzira što smo imali većinu u vijeću.
Nositelju nezavisne liste Josipu Špoljar priključili su se sljedeći kandidati za Općinsko vijeće i to-Jasmina Kundija Gradiček, Dubravka Pirović, Marica Perak DP, Marijan Hanžek, Zvonimir Buden, Natalija Možanić, Ivančica Krog, Petra Glavica Hrgarek, Dragutin Hanžek, Renata Drvarić, Branko Mavrek i Tomica Korpar. Na kandidacijskoj listi nalaze se mladi i obrazovani ljudi, tako da je to spoj mladosti i iskustva uz više žena.
Mještani Općine Maruševec su vrijedni i marljivi ljudi te zaslužuju veću pažnju,korektan i jednak odnos prema svakom a vodstvo Općine treba biti u službi mještana te njihov servis.
Naši poljoprivrednici i gospodarstvenici prepušteni su sami sebi te se snalaze kako znaju a svaki od njih ima barem jednu ideju koju je uz malu pomoć Općine moguće realizirati. Vodstvo Općine treba imati sluha za te ideje,čuti ih i omogućiti njihovo provođenje.
Vodstvo Općine treba više surađivati sa susjednim općinama te županijom i zajednički rješavati problematiku vezanu uz infrastrukturu te ostale projekte na dobrobit naših mještana.
Izgradnja i uređenje autobusnih stajališta mora biti prioritet radi sigurnosti naših učenika i mještana a za naše studente koji studiraju izvan naše županije povećati naknade.
Vodstvo Općine,prilikom izvođenja radova koje ne može odraditi naša komunalna tvrtka mora uključiti tvrtke sa područja Općine Maruševec koji uplačuju svoje obaveze u proračun Općine.
Jedna smo od rijetkih Općina gdje centralna OŠ Gustav Krklec nema vanjsko igralište. Mišljenja smo da je to jedan od prioriteta.
Udruge sa područja Općine trebaju imat ravnopravan položaj bez favoriziranja nekih a zajednički sudjelovati pri obilježavanju obljetnica sa vodstvom Općine.
Pri donošenju proračuna uključiti prijedloge svih zainteresiranih udruga i mještana te trošenje proračunskih sredstava treba biti transparentno.
Pozivamo sve mještane da izađu na izbore te da svoju podršku za vijeće daju listi broj 7 nosioca Josipa Špoljar i kandidatima s liste koji imaju svoj stav i ideje za dobrobit naše Općine i svih nas.
Svojim nedolaskom na izbore Vaš glas može pripasti nekom tko ne zaslužuje Vašu potporu.