„Vraćano moral, poštenje i sposobnost u politiku u Varaždinu, a onda i šire!“

vv | 9.5.2021. u 14:11h | Objavljeno u Aktualno

Naglašavajući kako je uvjerljivo najbolja, Neven Bosilj, kandidat SDP-a za varaždinskoga gradonačelnika, predstavio je stranačku listu za varaždinsko Gradsko vijeće.

Ukazao je da je za izbor jednog vijećnika potrebno je tisuću glasova Varaždinki, odnosno Varaždinaca. No, određena politička opcija može dobiti potrean broj glasova, odnosno vijećnika, ali to ne znači i da će tako ostati do kraja mandata.

-Proteklih četiri godine, kao predsjednik kluba SDP-a i vođa oporbe, bio sam svjedok kako je tisuću glasova, zbog prelaska vijećnika, prelazilo s jedne na drugu stranu. Svi mi smo svjedoci ovakvih prijevara birača, koji daju svoj glas jednoj političkoj opciji, a onda je njezin predstavnik napusti i diže ruku kao dio druge opcije, ukazao je Bosilj.

Međutim, ima i iznimaka.

-U proteklih četiri godine samo jedna politička opcija je bila konzistentna, odnosno njezini vijećnicu nisu bili na prodaju u varaždinskog Gradskom vijeću. Nije se moglo kupiti jedino vijećnike SDP-a, naglasio je Bosilj.

Poštenje je, kako je dodao, jedan od ključnih razloga zašto glasovati za listu SDP-a.

-Ako građani uistinu žele promjene, promjene na bolje, onda je naša list jedina koja je dokazao spremna i sposobna za promjene te njezini vijećnici nisu na prodaju.  Stoga pozivam da glasaju za našu listi sve one koji su umorni od ove vlasti Čehoka i HDZ-a, vlasti opterećene aferama i neradnom, poručio  je Bosilj naglašavajući da je glas za listu br 10 jedini koji neće biti bačen.

Nakon što je ukazao da među 21 kandidatom na listi SDP-a ima radnika, umirovljenika, menadžera i studenata, i to iz svih gradskih i prigradskih odbora, detaljnije o listi govorio je Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a.

-Kada sam prije četiri godine preuzimao varaždinski SDP, obećao sam da ćemo ovoj vlasti biti prava, konstruktivna oporba. Obećao sam da nećemo trgovati, iako su na to pokušavali nametnuti, kao i da ćemo na izore izaći sami, bez koalicija jer su naši članovi i sugrađani to i očekivali.  To sam obećanje ostvario, kao što ćemo ostvariti sve što smo i najavili u našem programu, rekao je Miroslav Markoviću, kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika.

Posebno je naglasio da niti jedan na listi SDP-a ne živi od politike.

-No, svi oni žele promijeniti ovu politiku na bolje, politike koja je postala močvara i u kojoj Varaždinci i Varaždinske vide samo svađe i nesklad. Vrijeme je da se to promijeni, poručio je Marković, nakon čega je pojedinačno predstavio kandidate na listi.

Svi kandidati, kako je napomenuo, već su se dokazali kao radnici, učitelji, poduzetnici...

-To su ljudi koji mogu apsolutno odgovorno donositi odluke na najbolji način u interesu građana, kao i jamstvo da će se moral, poštenje, sposobnost vratiti u politiku u Varaždinu  a onda i šire, zaključio je Marković.