VIDEO Martinčević: "Opasne su izjave od struke u službi politike, koja je protiv strožih mjera" Foto: Ilustracija

VIDEO Martinčević: "Opasne su izjave od struke u službi politike, koja je protiv strožih mjera"

VV | 19.11.2020. u 15:34h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- I dok mi građanima pokušavamo objasniti ozbiljnost situacije, Nacionalni stožer daje izjave: brojke padaju, stiže cjepivo, ne trebaju strože mjere, sve je u redu. Takve izjave doprinose stvaranju atmosfere da mi dižemo paniku, privatni interesi nekih djelatnosti preuzimaju medijsku inicijativu i dodatno potiču građane da ne poštuju mjere. Brojke ne padaju, brojke rastu u cijeloj državi i moguće da će se ova situacija u kojoj su Varaždinska i Međimurska županija uskoro naći i druge županije. Kako da očekujemo da građani budu odgovorni kada ih s državne razine uporno uvjeravaju da strože mjere ne daju rezultate? To je jedna velika laž. Sve države koje su uvele strože mjere imale su pad oboljelih. To su službeno, javno objavljene analize država članica EU. Mjere ne daju rezultate u dva dana, ali daju u dva tjedna - istaknula je saborska zastupnica iz redova Reformista Natalija Martinčević danas u Saboru.

Ustvrdila je kako su se Vlada RH i Nacionalni stožer koji su se u prvom valu postavili ozbiljno i odgovorno, sada pokazuju potpuno nesnalaženje, ignoriranje brojeva i činjenica, posvemašnji populizam i podilaženje nekim skupinama te postupanje dijametralno suprotno od postupanju 90 posto država Europske unije.

- Tu silnu strast objašnjavanju riječima kako ne trebamo strože mjere i kako one ne polučuju rezultate. Neću navoditi političare, jer oni vole pričati ono što građani žele čuti, bez obzira na to što je istina, ali kada takve izjave dolaze od osoba koje bi trebale predstavljati struku, a stavile su se u službu dnevne politike, onda to postaje opasno - istaknula je.

U nastavku donosimo cijelu njezinu izjavu iz Sabora.

Video sadržaj