VIDEO Čehok: Bosilj i Habuš "obične lijenčine", a Bosilj i Marković "Lolek i Bolek"

VV | 18.1.2021. u 19:50h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, razjaren pitanjem Nevena Bosilja o gubitku sredstava za sufinanciranje zbrinjavanje otpada iz Ministarstva zaštite okoliša za vrijeme Tomislava Čorića i energetike te traženje informacije Miroslava Markovića o količini financijskih sredstava koji su utrošeni VTV-u za gostovanje na emisijama.

- Vjera Šuman je još 2000. godine rekla da su laži dio Čehokovog habitusa i na žalost to se nije promijenilo do danas. Imali ste hodogram ministarstva i to je ono na što SDP pristaje. Ministar Čorić vam je dao hodogram, ali vi ste krenuli drugim putem i ostali ste bez sufinanciranja i onda nas prozivate za nekakva financijska sredstva. Potrošit ćete dionice Termoplina i uzeli ste municipalne obveznice da biste rješili te bale, a bale i dalje stoje. Potrošili ste jednu cijelu kućansku rampu - objasnio je Bosilj.

- Prije svega me interesira ugovor s Varaždinskom televizijom (VTV) i trošak od 2017. do 2021. za vrijeme mandata ovog gradonačelnika, koliko je plaćeno VTV-u za emisije tipa Info TV gdje pola sata monologa drže gradonačelnik i njegovi suradnici svaki tjedan pričajući kojekakve neistine oko nas i SDP-a - rekao je Marković koji je tražio taj upit putem online obrazac na stranicama Grada za što nije dobio odgovor ili potvrdu primitka zahtjeva.

- To što je nama rekao ministar Čorić, Bosilj i Habuš su izgubili sufinanciranje od 40 milijuna kuna da građani Varaždina jednom za svagda znaju. Habuš i Bosilj su ugovor koji sam ja potpisao za 40 milijuna kuna izgubili. I nemojte meni danas inputirati da smo mi izgubili sufinanciranje fonda jer ste to vi Bosilj izgubili. Jer ste nesposobni i lijeni čak bili pročitati da ste imali odluku ministarstva. To vam je Avar dobro rekao da ste obične lijenčine, jer da niste lijeni onda bi znali da ste imali 35 milijuna kuna koje sam ja osigurao, a vi ste to izubili - odgovorio je oštro Bosilju.

- Info TV i otvorena televizija postojala je i u vaše doba. Kada ste nitko nije mogao pojaviti, a vi (Marković) i Bosilj ste izgledali skupa kao Lolek i Bolek na VTV-u. Prema tome nemojte govoriti da niste mogli doći na VTV. Kad ste vi bili na vlasti, pitajte nas ili HDZ da li smo mogli doći na VTV. Ni jednom. Prema tome nemojte opet govorite laži pred građanima. Jer svi jako dobro znaju na koji način su se radile emisije, kada je Habuš dolazio ili Radelić, imali ste unaprijed dogovorena pitanja - zaključio je Čehok.

Nakon toga je Bosilj optužio predsjednika vijeća Damira Habijana da je dozvolio gradonačelniku ispad u kojeg je trebao intervenirati. Habijan je ustvrdio da su i Čehok i Bosilj povredili poslovnik gradskog vijeća. Ovom "svađom" je završio aktualni sat 35. sjednice Gradskog vijeća.