Veliki Bukovec: I ludbreško područje dio je velikog gradilišta Varaždinske županije Foto: HDZ

Veliki Bukovec: I ludbreško područje dio je velikog gradilišta Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 11.7.2019. u 17:01h | Objavljeno u Aktualno

Nastavljajući s održavanjem sjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije po općinama i gradovima, posljednja je održana u srijedu u Velikom Bukovcu.

Predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak podsjetio je da je još krajem prošle godine, kod izrade programa za ovu, predviđeno da se sjednice Županijskog odbora održavaju diljem županije te je ponovo na red došlo ludbreško područje, ovoga puta Općina Veliki Bukovec.

– Osim stranačkih tema, aktivnosti koje su pred nama, naravno da se raspravljalo i o bitnijim investicijama za žitelje ovog dijela županije. Često ističem da je cijelo područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište, a tome svjedočimo i ovdje. Osim rekonstrukcija niskonaponskih mreža, uređenja odvodnih kanala koji su izrazito bitni u ovom dijelu županije zbog učestalih poplava, uređenja društvenih i vatrogasnih domova, uređenja prometnica, izgradnje rotora tu su i veliki infrastrukturni projekti. Kao dva najvažnija naveo bih Aglomeracije Ludbreg i Veliki Bukovec, a potom i obranu od štetnog djelovanja voda odnosno izgradnju nasipa uz rijeke Dravu, Plitvicu i Bednju – istaknuo je Stričak.

A na tom području Hrvatske vode projektiraju nasip Kapela Podravska-Ludbreg, koji je dio projekta uređenja rijeke Bednje, zatim nasip na Dravi Selnica-Dubovica te kanale Novo Selo Podravsko-Županec te Kapela Podravska. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije je oko 700.000 kuna.

Hrvatska elektroprivreda u općini Veliki Bukovec postavlja betonske stupove trafostanice Dubovica 2 vrijednosti oko 265.000 kuna, a do kraja godine i trafostanice Kapela 2, vrijednosti 105.000 kuna. U općini Mali Bukovec projektira se trafostanica Sveti Petar s priključnim dalekovodom i niskonaponskim izlazima, a u općini Sveti Đurđ stupovi na niskonaponskoj mreži u Luci Ludbreškoj, vrijednosti 135.000 kuna.

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Veliki Bukovec Dražen Đurašin kazao je da se održavanjem sjednica na terenu pokazuje da se ne zaboravljaju stranačke organizacije u rubnim dijelovima županije. Sve to vidljivo je i kroz brojne investicije na tim područjima i naravno Velikog Bukovca.

– Vesele me sve ove investicije koje se provode na našem području pogotovo projekt obrane od poplava. U više navrata unazad nekoliko godina dolazilo je do izlijevanja rijeka Bednje, Plitvice i Drave i nažalost te poplave prouzročile su brojne štete našim žiteljima. Također kao trenutačno najvažniju investiciju koja se provodi i to nakon kojih petnaestak godina čekanja je rekonstrukcija OŠ Veliki Bukovec nakon čega će i naši učenici moći pohađati nastavu u jednoj smjeni – istaknuo je Đurašin.

 veliki_bukovec_12.JPG

veliki_bukovec_9.JPG

veliki_bukovec_8.JPG

veliki_bukovec_6.JPG

veliki_bukovec_2.JPG