Varaždinski vijećnik D. Mladenović stavio mandat na raspolaganje; "Svoje samo dao, rekao i pokazao..."

MGA/VV | 4.9.2020. u 10:45h | Objavljeno u Aktualno

Gradski vijećnik Denis Mladenović podnio je 31. kolovoza predsjedniku Gradskog vijeća Damiru Habijanu zahtjev za stavljanje svog mandata u mirovanje.

Mladenović je u aktualni saziv Gradskog vijeća Grada Varaždina ušao kao član Nezavisne liste Ivana Čehoka, ali se razišao sa svojom listom prošle godine i od tada u Gradskom vijeću funkcionira kao nezavisni vijećnik.

Do razlaza je došlo jer je Mladenović glasao protiv prijedloga o zamjeni zemljišta u Brezju i Jalkovcu, s obzirom da se za ta zemljišta veže pravni spor u koji su uključeni gradonačelnik Čehok i gradski vijećnik Davor Patafta.

Na pitanje o razlozima ovog poteza Mladenović kaže da sve stane u jednu rečenicu.

- Svoje sam dao, rekao i pokazao, možda se vratim kad evoluiramo kao društvo i narod, no to bojim se neće biti brzo - kaže Mladenović koji je, nakon otkaza u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, pokrenuo vlastiti posao menadžmenta u sportu.

Svoju odluku o odlasku iz politike objavio je i na svom Facebook profilu s ponešto detaljnijim pojašnjenjem.

- Ono što sam više puta ranije najavljivao, sad je konačno i službeno. Najlakše mi je ovo napisati u sportskom žargonu. Objesio sam političke kopačke o klin i stavio svoj mandat gradskog vijećnika na raspolaganje. Sve utakmice koje sam odigrao, bile su u duhu fair playa, s najboljim namjerama i željom za pozitivnim rezultatima. Nikad nisam izgubio i bio nadigran, jedino izigran. Odlazim iz arene uzdignute glave i ponosan na sve što sam dao i ostavio za sobom. Deset godina borbe za ideale, društvo i publiku koji su sposobni sve samo ne evoluirati, nije malo, nije ni puno, ali je taman da čovjek spozna i nauči da glava mora biti ispred srca. Da kad stvarno nema kome dodati loptu, jedino može u driblingu i nekoj finti pasti preko nje ili biti fauliran, pa i ozlijeđen. Uloga publike je da ili šuti, ili zviždi ili navija, jer na situaciju na terenu nikako i nikada ne može utjecati. To može jedino i isključivo svečana loža. Stoga, najbolje i najpametnije je napustiti teren. Molim izvjestitelje i komentatore da me ne zovu, jer jednostavno nemam potrebe ni želje s nikim pričati. Svoje sam dao, rekao i pokazao. Vrijeme za neke nove početke, utakmice i terene. -