Valerija Paljak predstavila izborni program Reformista Sračinec i najavila pobjedu

Varaždinske vijesti | 11.5.2017. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Narodna stranka - Reformisti Sračinec održala je sinoć u Domu kulture u Sračincu predizborni skup pod nazivom "Vrijeme je za promjenu", uz prezentiranje izbornoga programa te predstavljanje kandidata za općinsko i vijeća mjesnih odbora na predstojećim izborima.

Valerija Paljak, kandidatkinja za načelnicu Općine Sračinec, predstavljeni program podijelila je na tri osnovna dijela: trenutnu situaciju, planove za naredno razdoblje te predstavljanje deset velikih projekata, uz pojašnjenje načina njihove provedbe - od oživljavanja postojeće i izgradnje nove industrijsko-poslovne zone, izgradnje nove trodijelne sportske dvorane, aplikacije na EU fondove projekata poput Parkova "Velika Graba", "Črlenka" i "Borovje", izgradnje Pastoralnog centra, otvaranja dnevnog boravka za umirovljenike u sustavu županijskih gerontoloških centara, potpune rekonstrukcije i obnove Područne škole u Svibovcu Podravskom do zajedničkog suporta zainteresiranih općina županiji i Vladi za izgradnju zaobilaznice Sračinec-Petrijanec-Cestica Ormož. Najavila je izbornu pobjedu, uz ključni slogan svoje kampanje - "Novi ljudi, nova rješenja".

Prije izlaska na pozornicu svih kandidata na listama za općinsko i vijeća mjesnih odbora, nazočnima se obratio i kandidat za zamjenika načelnice, Mihael Liber. Govorili su i gosti, čelnici i kandidati drugih stranaka u Sračincu: Branko Leskovar (SDP), nezavisni kandidat na HDZ-ovoj listi Branko Plantak i predsjednik sračinskog HSLS-a Stanko Friščić. Nazočni su bili i predstavnici aktualne vlasti u Sračincu na čelu s načelnikom Božidarom Novoselcem. Službeni dio zaključio je predsjednik Reformista i kandidat za župana Varaždinske županije Radimir Čačić, a velikim pljeskom pozdravljena je i potpredsjednica stranke te kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždina Natalija Martinčević. Uz jelo i piće, do kasno u noć brojne je posjetitelje uveseljavao domaći tamburaški sastav "Prvi srakarski tamburaši".