V. d. glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić najavio podizanje razine profesionalnosti

| 5.3.2016. u 10:46h | Objavljeno u Aktualno

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić, kojega je Hrvatski sabor imenovao na tu dužnost, u svojoj je prvoj izjavi danoj za Hrvatsku radioteleviziju najavio podizanje razine profesionalnosti s ciljem objektivizacije medijskoga izvješćivanja.
 
„Zahvaljujem zastupnicama  i zastupnicima  Hrvatskoga sabora na ukazanome povjerenju, na imenovanju za vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. Očekujem da Hrvatska radiotelevizija i dalje kao javni servis bude otvorena prema svim skupinama u društvu, ali i da štiti hrvatski nacionalni interes, hrvatski identitet i kulturu. Pred nama je veliki posao, očekujem od svih zaposlenika dodatni angažman kako bismo podigli razinu profesionalnosti, a sve u cilju objektivizacije medijskoga izvješćivanja”, izjavio je Siniša Kovačić.
 
Službena primopredaja dužnosti između dosadašnjega glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Gorana Radmana i vršitelja dužnosti glavnoga ravnatelja Siniše Kovačića najavljena je za ponedjeljak.
 
Hrvatski sabor većinom od 79 zastupnika imenovao je Sinišu Kovačića vršiteljem dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije. S te je dužnosti prethodno razriješen dosadašnji glavni ravnatelj Goran Radman.