Umirovljeni general Tomislav Medved novi ministar branitelja Foto: Hrt.hr

Umirovljeni general Tomislav Medved novi ministar branitelja

M.P./VV/Hrt.hr | 15.3.2016. u 17:47h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Tihomir Orešković sastao se danas poslijepodne s umirovljenim generalom Tomislavom Medvedom i potom ga na konferenciji za novinare predstavio kao novog ministra branitelja. Oreškovićev odabir treba još proći saborsku proceduru, piše Hrt.hr.

- Čast mi je da imamo branitelja ovakvog kalibra, upoznali smo se već prošli tjedan. Medved će od vlade i partnera imati 100 postotnu podršku. Uvjereni smo da će Medved biti ključan da zajedno radimo za bolju Hrvatsku. Dobrodošli u Vladu - rekao je Orešković.

Medved se zahvalio premijeru na potpori, kao i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu.

- Cijeli sam život posvetio Domovini, a sve iskustvo koje sam stekao usmjerit ću u rad Ministarstva kako bi otvorili novo poglavlje. Nužno je formiranje snažnog tima, postavljanje organizacije rada Ministarstva na način da može odgovoriti svim pitanjima. Treba poslati poruku braniteljijma i stradalnicima da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni i da će im ministarstvo biti dostupno, te da će moći sudjelovati u kreiranju politike vođenja i upravljanja Ministarstvom. Premijera sam zamolio za potporu - kazao je Medved.