U Ozlju održano okupljanje povjerenika Hrvatske stranke svih Kajkavaca Foto: HSSK

U Ozlju održano okupljanje povjerenika Hrvatske stranke svih Kajkavaca

V.M./Varaždinske vijesti | 6.7.2016. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Na obali Kupe u Ozlju, 2. srpnja 2016. godine održano je okupljanje povjerenika Hrvatske stranke svih Kajkavaca iz 11 kajkavskih županija.

Kajkavci, naime, okupljaju sve koji govore Kaj kao i sve one koji se tako osjećaju - od Međimurja, preko Varaždina, Zagorja i Zagreba do Prigorja, Podravine, Moslavine, Samobora, Karlovca do Gorskog Kotara.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Po dolasku pred dvorac položeno je cvijeće i upaljene su svijeće ispred spomen ploče Zrinskih i Frankopana, kao spomen na njihovu žrtvu u otporu protiv apsolutističke politike Bečkoga dvora, kojemu su u ono vrijeme smetali utjecajni velikaši jer su posjedovali jak gospodarski potencijal i svoju vojsku. To su bili ljudi stotina godina ispred svoga vremena, koji su se digli u obranu Hrvatskih interesa. Grof Petar IV. Zrinski proživio je život i umro, sukladno svojem životnom geslu: Vincere aut mori - Pobjedi ili umri. On je za svoje ideale umro ali u konačnici je pobjedio: „Navik on živi ki zgine pošteno„. Nije li to najljepša pobjeda?

I HSSK je odlučila pobjediti. Za koga? Za sve nas! Za našu djecu! Za poštene i marljive ljude koji više ne mogu živjeti život dostojan čovjeka. Za one koji svojem djetetu, u sadašnjim okolnostima, ne mogu osigurati bolju budućnost! Za ljude koji drže do svojih korjena, svoga jezika i identiteta. Pod zidinama staroga grada gdje su nekada plemići hodali, pronašli smo dodatan poticaj i motivaciju.
Skupu se obratila gradonačelnica grada Ozlja mr.sc. Gordana Lipšinić, a potom i predsjednik HSSK-a Nedjeljko Babić koji je održao motivirajući govor te pozdravio sve prisutne i zahvalio na dolasku u ovaj prekrasan prirodom na svakom koraku obogaćen kraj Republike Hrvatske. Prisutni likovni umjetnici svojim su kistom ovjekovječili prirodne ljepote Ozlja, koje su nas nadahnjivale. Dramska družina KAJ iz Zaboka svojom je izvedbom rijekom Kupom odaslala naš Kaj - da putuje svijetom.

Vodeća uloga stranke očuvanje je tradicije, kulture i dragoga Kaja, jer narod bez jezika je kao hrast bez korjena. Želimo da svi zajedno razvijemo moć kako bismo mogli utjecati na političke tokove, u cilju podizanja razine kvalitete života svih stanovnika Republike Hrvatske jačanjem gospodarstva, malih privrednika, obrtnika, boljim upravljanjem prirodnim bogatstvima, poljoprivrednim resursima, kvalitetom obrazovanja i zdravstvenog sustava, širenjem turističkih tokova i na kontinentalnu Hrvatsku. Stalo nam je do demografske obnove jer djeca su jedina budućnost koju imamo. Jednako tako važna nam je skrb o osobama treće životne dobi, jer kako se mi odnosimo prema njima danas, tako će se i naša djeca odnositi prema nama sutra.

- Mi nismo ničija izmišljotina, Trojanski konj niti Potemkinova sela. Mi smo ljudi, od krvi i mesa, punoga srca, koji smo odlučili učiniti sve što je u našoj moći kako bismo promijenili život svih nas na bolje - zaključila je dopredsjednica HSSK-a dr Mirjana Kolarek Karakaš i dodala kako to neće biti brzo niti lako, ali kako vjeruju u uspjeh.

Galerija slika