U općini Vidovec kandidaturu za načelnika predao i nezavisni kandidat Mihael Blažeković

VV | 30.4.2021. u 17:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Konkurent HDZ-ovom kandidatu Brunu Hraniću, bit će i predstavnik nezavisne liste, Mihael Blažeković koji je u četvrtak uspješno predao svoju kandidaturu u Općini. Rođen 1. siječnja 1995. godine u Varaždinu, živi u Nedeljancu u Općini Vidovec. U 2018. godini magistrirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Financije, s pohvalom Magna cum laude, na temu „Ocjena financijskog poslovanja društava za izgradnju i održavanje cesta u Republici Hrvatskoj“.

Osim studentskih poslova, godinu dana je bio i demonstrator na Katedri za financije s naglaskom na kolegijima Javne financije, Lokalne financije, Upravljanje javnim dugom te Public Finance.

- Do kraja mandata smanjiti ćemo prirez na 0% kako bi povećali neto plaće mještana. Ukinut ćemo naknade za vijećnike i ta sredstva upotrijebiti za veće rodiljne naknade. Sufinancirati ćemo okrupnjavanje zemljišta radi povećanja prinosa i poticanja OPG-ova. U dugom roku otvoriti ćemo logističku zonu u Krkancu jer u RH fali logističkih kapaciteta. Tužno ćemo brendirati kao selo ruralnog turizma. Napisat ćemo novu strategiju ruralnog turizma - rekao je Blažeković.

Također je ukazao ne neke probleme koje prema njegovom mišljenju muče stanovnike općine Vidovec.

- Trenutno izvanredni studenti nemaju pravo na stipendije pa bi i njih uključili u natječaj za stipendije. Ne potiče se osnivanje obrta i tvrtki na području općine osim oslobođenja od komunalne naknade. Ne funkcionira poduzetnička zona Barutana. Mi bismo napravili zonu između Krkanca i Tužnog radi brze ceste, a već imamo zainteresirane ulagače - naglasio je Blažeković koji će u izbore krenuti sa sloganom: "Nove ideje. Vrijeme je."

178902870_3029705573940887_8343804362493819446_n.jpg