U Facebook objavi pod nazivom Mafograd Dominko proziva gradske čelnike za korupciju

| 10.7.2019. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

Dobrodošli u Mafograd - tim je naslovom županijski vijećnik Marijan Dominko u svojoj objavi na Facebook grupi Varaždinsko smeće prozvao gradonačelnika Ivana Čehoka, pojedine gradske vijećnike, odvjetnike, poduzetnike i medije za korupciju ukazujući na premreženost njihovih osobnih, stranačko-političkih i poslovnih odnosa.

Dominko je inače poznat po svojim oštrim istupima na društvenim mrežama te smo svima prozvanima poslali njegovu najnoviju objavu i zamolili ih da nam pošalju svoj osvrt na iznesene tvrdnje, ali do 12 sati nismu dobili ničiju reakciju.

"Grad Varaždin je na svojim službenim stranicama s ponosom objavio nastavak na radovima aglomeracije. Jedan od izvođača će biti GK Grupa, tvrtka HDZ-ovog vijećnika Roberta Gotića, čovjeka koji u ključnim trenucima za Grad izbjegava sjednice i eskivira donošenje dobrih odluka za Varaždince. Posjedujem neoboriv dokaz da za vrijeme prošle sjednice nije bio ni na kakvom službenom putovanju. Tako je eskivirao prošlu sjednicu na kojoj njegov klub HDZ-ovih vijećnika nije podržao nagodbu s Pataftinom tvrtkom. Da je došao i glasao u skladu s Klubom HDZ-a, maknuo bi se teret s Gradskog vijeća i Čehok bi morao sam odgovarati za tako štetnu odluku(ukoliko bi ju donio). Sada vidimo i glavni razlog, HDZ-ov vijećnik je kao vlasnik GK Grupe podijelio 855 milijuna kuna kolača čiji je dio dobila njegova tvrtka. Taj će čovjek donositi odluke u korist Grada?", pita se Dominko, donedavno vijećnik Živog zida u Skuštini Varaždinske županije, koji je nedavno izašao iz stranke i postao nezavisni vijećnik.

Nadalje tvrdi kako je tvrtka Aquatehnika mogla bez problema preuzeti radove koje sada dobiva GK Gradnja Roberta Gotića te piše da nitko ne spominje činjenicu da je upravo iz Varkoma prema Hrvatskim vodama krenula prijava kojom su prijavili sami sebe (Aquatehniku) za sukob interesa, na što su se zgražali u Hrvatskim vodama, te je tada stopirana aglomeracija. U zagradi stoji "pitati Čačića, koji je zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Hrvatskih voda". Također navodi da u varaždinskoj Gradskoj upravi na poslovima javne nabave radi sestra Roberta Gotića (GK Grupa).

"Istovremeno nam pred vrata godinama bacaju pamflet "novine" čiji je pravi vlasnik drugi gradski vijećnik, koji čeka presudu za gospodarski kriminal, a njegov kolega s liste je odvjetnik koji je kao pravnik u Visu štelao pretvorbu i milijarde vrijednosti pretvarao i pretvarao. A danas vodi sve sudske procese u kojima zastupa tvrtke kolege s liste, lobirajući na sjednicama, ne za interese Grada već za svog mecenu..... Taj pamfletić, koji nalazimo u svim krčmama i ulazima zgrada besplatno, već desetljeće formira svijest (prije bih rekao truje) Varaždince i stihijski priprema javnost da prihvati zdravo za gotovo sve kriminalne poteze i pogodovanja gradonačelnika u sprezi s vlasnikom tog "pamfletića", piše dalje Dominko.

Također navodi da je Varaždin jedini grad u Hrvatskoj koji ima na čelu čovjeka koji je u teškom sukobu interesa, jer mu parnice grada indirektno preko odvjetnika Pataftinih tvrtki vodi suprug predsjednice Županijskog suda, a parnice se vode tako da Grad sve tužbe zamrzne, povuče ili izgubi. Navodi da je riječ o čovjeku koji je bio nogiran iz tužiteljstva odmah kada je USKOK pokupio Čehoka i ekipu jer ga se povezivalo s opstruiranjem istraga protiv Čehoka, a danas zastupa Grad Varaždin. Pritom ističe da o tome postoje mnogobrojni novinski članci.

"Očekujemo da ova garnitura donese ijednu dobru odluku za Grad? Ne, donositi će odluke samo za svoje interese. Vijećnici su dobili materijale za skorašnju sjednicu na kojoj trenutno nema izglasavanja nagodbe (opet) s T&H (Patafta) investom. Hoće li se netko kladiti sa mnom da će se ta točka naknadno pojaviti dan dva prije sjednice kao nadopuna dnevnog reda? Robert Gotić će glasati protiv nagodbe? Nema šanse! A nisam ni spomenuo poslove kod energetske obnove koje mu tvrtka dobiva u gradu. Varaždin je (p)ostao mafijaško leglo, a vi Varaždinci svojom šutnjom to podržavate.

PS. Ivan Čehok već dvije godine nije raspisao natječaj za pročelnike Upravnih odjela, iako je zakonski to davno trebao raspisati. Na taj način drži "privremene pročelnike", svoje vjerne pse koji mu odrađuju sve prljave poslove. Koga briga, zar ne? Nastavlja se sve gdje se stalo 2011. odlaskom u pritvor. Fuj! Šuti DORH, šuti USKOK, šute novinari, nitko ne pita zašto sutkinja Tanja Pavelin ne donosi presudu. I kako je vidjela da nema kriminala u Interventnom ugovoru?.....Jad i čemer.", proziva Dominko sve redom.

Međutim, sutkinja Tanja Pavelin donijela je presudu još u veljači, ali nije javno dostupna, te su uložene žalbe i čeka se presuda Vrhovnog suda.

Označeno u