Svaka kap je bitna: Članice i članovi Mladeži HDZ-a odazvali se apelu iz OB Varaždin i darivali krv

vv | 23.4.2020. u 20:43h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Članice i članovi Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije u četvrtak su se odazvali apelu iz opće bolnice Varaždin i darivali krv. Jedna je to u nizu akcija u kojoj vlastitom primjerom žele potaknuti mlade da daruju krv.

U varaždinskoj Općoj bolnici trenutno su smanjene količine gotovo svih krvnih grupa, ponajprije negativnih, te je upućen poziv dobrovoljnim darivateljima. Krv se može dati na Odjel za transfuzijsku medicinu u ponedjeljak i petak od 7:30 do 11 sati te u srijedu i četvrtak od 7:30 do 13 sati.

Humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi Mladeži podržali su vijećnik Gradskog vijeć Grada Varaždina i potpredsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Laljek i tajnik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Marko Podobnik.

Tin Jurak, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, istaknuo je da kao najbrojnija politička organizacija mladih u Varaždinskoj županiji nose i najveću odgovornost, pogotovo u ovim kriznim vremenima.

– Svjesni smo da svaki dan, svaki sat, svaku minutu, svaku sekundu netko treba kap ove dragocjene tekućine. Čim smo saznali da u Općoj bolnici Varaždin nedostaju sve krvne grupe, nismo dugo razmišljali, brzo smo se organizirali. Svojim primjerom želimo potaknuti mlade da daruju krv i doprinesu zdravlju naših sugrađana – rekao je Jurak dodavši da je jedna od zadaća Mladeži da potiče mlade ljude da razviju suosjećanje i da rade za dobrobit zajednice u kojoj žive.

Ivan Salopek, predsjednik Odbora za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku HDZ-a Varaždinske županije, podsjetio je na one koji su se žrtvovali za domovinu.

– Ako su ljudi mogli dati svoje živote za nas i proliti litre krvi, najmanje što mi možemo učiniti je da organiziramo ovakve akcije. U ovoj specifičnoj situaciji potičemo mlade na pridržavanje zadanih mjera, ali ih i pozivamo na uključivanje u volonterske projekte, kako bi pokazali svoju ljudsku i kršćansku solidarnost i požrtvovnost – kazao je Salopek zahvalivši zamjeniku ravnatelja Damiru Poljaku, koji ih je dočekao u Općoj bolnici Varaždin.

Gradski vijećnik i potpredsjednik gradskog HDZ-a Damir Laljek naglasio je da se ovakvim akcijama pokazuje snaga zajedništva stranke i solidarnost za one kojima je najpotrebitije.

– U ime HDZ-a Grada Varaždina zahvaljujemo svim članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite, Vlade Republike Hrvatske, županijskih i lokalnih stožera, medicinskim djelatnicima, djelatnicima MUP-a, volonterima Crvenog križa, Caritasa i ostalih udruga i organizacija koji na izravan ili neizravan način pomažu u suzbijanju krize – poručio je Laljek.