Sukob HNS-a i Reformista na aktualcu: Prekid g. Hajsoka smatram neprihvatljivim

LL | 30.9.2020. u 20:11h | Objavljeno u Aktualno

Vijećnik Reformista Krešimir Horvat na današnjem je aktualnom satu Županijske skupštine uputio pitanje županu Radimiru Čačiću o dobivenim nagradama vinara s područja Varaždinske županije na najprestižnijoj svjetskoj izložbi 17. Decanter World WineAwards u Londonu na kojem su naši vinari osvojili čak 22 medalje i 11 preporuka. Varaždinska županija po broju medalja, priznanja i prijavljenih uzoraka druga je najuspješnija u Hrvatskoj, iza Istarske. 2018. godine vinari s područja Varaždinske županije sami su se prijavljivali i osvojili tek četiri medalje, danas uz podršku Varaždinske županije njihov rezultat i uspjeh je nemjerljiv. 

Župan Čačić s ponosom je iznosio vijećnicima uspjeh naših vinara koji kako je i sam rekao, nemaju veze s politikom već s njihovom kvalitetom, a Varaždinska županija omogućila im je sudjelovanje na ovom najprestižnijem svjetskom natjecanju. 

Nažalost, na izlaganje župana reagirao je vijećnik HNS-a Božidar Hajsok koji ga je prekinuo jer je „povrijedio poslovnik i govorio duže od zadanog.“

I dok jedan vijećnik s ludbreškog područja s ponosom postavlja pitanje o svjetskom uspjehu vinara, HNS-ov vijećnik s tog istog ludbreškog područja prekida župana zbog „povrede poslovnika“. 

- Prekid g. Hajsoka smatram neprihvatljivim i uvredljivim prema svim našim vinarima, a posebno prema vinarima s ludbreškog područja koji su na ovom prestižnom natjecanju osvojili ukupno sedam medalja – naglasio je vijećnik Županijske skupštine Krešimir Horvat te zahvalio Varaždinskoj županiji na podršci vinarima, financijskoj i edukativno-stručnoj,ipodsjetio g. Hajsoka kako se upravo u Ludbregu održava najveća izložba mladih vina u Hrvatskoj koju organizira Udruga vinara „Trsek, koju također financijski pomaže Varaždinska županija, a čiji članovi su dobitnici navedenih sedam medalja, te da na uspjesima treba čestitati, a ne ih sputavati.